MENIU

Fotografia unui român, publicată în National Geographic: "Condiţia umană într-o casă de nomazi"

Fotograful Cătălin Urdoi

O fotografie realizată de un tânăr din Rădăuţi, judeţul Suceava, selectată din cele 12.292 de fotografii din întreaga lume înscrise la concursul cu tema "Home" ("Cămin”) a fost publicată în revista "National Geographic".

Rădăuţeanul Cătălin Urdoi, pasionat de arta fotografică, a trimis la concurs o singură fotografie, care a fost apreciată şi publicată alături de alte 19 imagini tematice. Fotografia prezintă interiorul sărăcăcios al unei case de romi din comuna Voitinel şi surprinde o fetiţă aşezată pe o pernă înfundată într-un fotoliu amplasat în dreptul unei ferestre.

"Cu o fotografie am prezentat condiţia umană într-o casă de nomazi din Voitinel", spune Cătălin Urdoi.

Pasiunea pentru arta fotografică este relativ recentă. Aşa cum mărturiseşte el, "cu opt luni în urmă nu ştiam funcţionalitatea tuturor butoanelor de pe camera foto".

"National Geographic este pentru mine un vis care a devenit realitate. Vă spun sincer că acesta era unul dintre ţelurile mele în materie de fotografie, iar acum, atingându-l, nu încerc decât să deschid noi frontiere şi să-mi testez capacitatea de-a merge mai departe. Nimic nu este imposibil!", a spus tânărul fotograf.

Vezi fotografia lui Cătălin Urdoi pe yourshot.nationalgeographic.com.

Citeşte mai mult pe monitorulsv.ro.