MENIU

Pilonul II, noi informații bombă

Guvernul Dăncilă pregătește reintroducerea contribuţiei la angajator! Senatorul PNL Florin Cîțu atrage atenţia că, în  propunerea de proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat Pilonul II apare contribuţia la angajator. Potrivit acestuia, proiectul amintit stabilește că angajatorul are o contribuție egală cu a angajatului, în funcţie de mărimea companiei.

,,Deci după ce am avut transferul contribuţiilor, a fost aşa-numita revoluţie fiscală, care este o tâmpenie ce nu poate fi descrisă, acum reapare contribuţia la angajator. Deci sunt două lucruri care se întâmplă: se suspendă contribuţia către Pilonul II de pensii şi reapare contribuţia la angajator. Cred că toţi angajatorii din România trebuie să fie conştienţi că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, pentru că este atât de mare gaura la buget”, a spus Florin Cîțu la RFI.

El a arătat că, dacă se va ajunge la suspendarea totală a contribuţiilor, cetăţenii care au astfel de conturi de pensii administrate privat vor trebui să depună plângeri penale împotriva celor care au luat o astfel de decizie.

„În cazul în care se vor atinge de aceşti bani - de care deja s-au atins, şi aşteptăm să iasă din Parlament Ordonanţa 82 - dar dacă vor merge mai departe cu suspendarea totală, nu ne rămâne decât o singură variantă şi mie şi cetăţenilor care au conturi privat administrate de pensii: să facem o plângere penală împotriva acestor oameni, pentru că trebuie să răspundă personal pentru acest furt, deja vorbim de furt”, a spus senatorul PNL.

Senatorul PNL a contrazis, totodată, afirmaţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora banii din Pilonul II de pensii sunt publici, punctând faptul că este vorba de bani privaţi.

Mai multe articole despre:
guvern angajator contribuţie