MENIU

Facebook a investit zeci de miliarde în compania asta. A trecut un an, a meritat?

Google a dat 12,5 miliarde de dolari pe Motorola și a părut o sumă imensă. În 2014, însă, Facebook avea să doboare „recordul“: 19 miliarde de dolari cash pentru WhatsApp. 

A trecut un an, ce s-a schimbat pentru WhatsApp, pentru Facebook și ce învățăm de la miliardarii care au creat un serviciu atipic?

Spre finalul lunii februarie Facebook anunța că achiziționează WhatsApp, o aplicație populară de mesagerie instant, și plătește pentru aceasta 19 miliarde de dolari. Suma a fost împărțită astfel: patru miliarde au fost cash, 12 miliarde au fost în acțiuni Facebook și alte trei miliarde au venit în acțiuni restricționate la vânzare în următorii patru ani.

A trecut un an de zile și poate cel mai atipic startup din Silicon Valley este prea puțin schimbat față de anul trecut. Ultimele cifre pentru WhatsApp arată că serviciul are peste 600 de milioane de utilizatori. Pregătește serviciul de VoIP pentru a completa partea de mesagerie instant, iar de câteva luni poți trimite mesaje folosind interfața web.

Povestea WhatsApp, înainte de miliardele Facebook,  a început cu mult înainte, din copilăria lui Jan Koum, cel mai cunoscut dintre cei doi cofondatori. El provine dintr-o familie săracă şi a emigrat din ...

Citește povestea completă WhatsApp






Mai multe articole despre:
Facebook whatsapp