MENIU

Elevi români au obținut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design

Elevi români premiaţi de NASA

O echipă de elevi români de la Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București a obținut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design cu proiectul ''Selene Expandable Space Orbital Settlement''.

Potrivit unui comunicat remis miercuri presei, echipa a fost formată din elevii în clasa a XI-a Günșahin Deniz, Iov Ștefan, Niculae Arthur Mihai, Popescu Ana-Cosmina, Segărceanu Călin Constantin, Tache-Codreanu Andrei.

În urma rezultatului obținut, elevii sunt invitați să participe la ISDC 2014 (Conferința Internațională pentru Dezvoltare Aerospațială) care va avea loc între 14 și 18 mai în Los Angeles, California, scrie Agerpres.

Pentru deplasarea la conferința ISDC, echipa va fi susținută de mai multe firme din România, între care și PRAS Consulting. "Inițiativa PRAS Consulting de a susține pentru al doilea an participarea echipei românești la această conferință are la bază dorința de promovare și dezvoltare a tinerilor pasionați de tehnologie. După ce anul trecut, au participat cu proiectul numit 'Theia' și au obținut o mențiune, echipa de anul acesta și-a îmbunătățit evident performanța și merită felicitată. PRAS Consulting este și anul acesta alături de acești tineri și îi susține în continuare, pentru munca și pasiunea cu care s-au implicat în aceste proiecte", precizează comunicatul Pras Consulting.

NASA Ames Space Settlement Design Contest este deschis echipelor de elevi care își prezintă proiectele de construire a unor colonii spațiale, folosind pentru aceasta cunoștințe complexe de fizică, matematică, științe spațiale, știința mediului, precum și multe alte discipline. În cadrul ediției din 2014 au fost trimise peste opt sute de lucrări din mai multe țări, iar participarea echipelor din România a fost excepțională, mai multe dintre ele câștigând premii importante.

Mai multe articole despre:
NASA ELEVI ROMÂNI PREMIAŢI DE NASA