MENIU

Elena Udrea poate merge luni în Parlament. Înalta Curte i-a admis cererea

Elena Udrea, la Înalta Curte. Deputatul află astăzi dacă poate să-şi părăsească locuinţa

Elena Udrea va putea să participe la dezbaterea de luni din plenul Camerei Deputaţilor, care va preceda votul pentru cea de-a patra cerere de arestare formulată de DNA pe numele său. Magistraţii de la Înalta Curte i-au admis, astăzi, cererea prin care aceasta solicita să-şi părăsească domiciliul.

Cererea formulată de fostul ministru al Dezvoltării cu privire la părăsirea domiciliului a fost aprobată, astăzi, de Înalta Curte. Deputatul avea nevoie de acordul judecătorilor pentru a putea merge luni în Parlament.

Astfel, Elena Udrea are voie să părăsească domiciliul luni, între orele 15:00 şi 19:00. Şedinţa de plen a deputaţilor este programată la ora 16:00.

În jurul orei 11:20, Udrea a plecat de la Înalta Curte.

"S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în fața plenului Camerei Deputaților, ca urmare, luni mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere. Având în vedere că situația este excepțională în continuare, sunt la a șaptea şi a opta cerere formulată în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea", a declarat Udrea, la ieșire de la Înalta Curte.

Întrebată cum comentează acuzațiile din dosarul "Gala Bute" conform cărora și-ar fi organizat ziua de naștere cu bani din mită, ea a răspuns că acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea preventivă.

"Așa cum presupun că ați aflat pe surse acest amănunt picant, cred că ar fi interesant dacă ați putea să aflaţi pe surse și ce evoluții au avut loc în acest dosar ieri, spre exemplu, evoluții favorabile mie", a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea, oprită de Poliție în trafic, în drumul spre Înalte Curte

Deputatul a ajuns la Înalta Curte în jurul orei 9:40. Întrebată dacă astăzi o aşteaptă o misiune dificilă, Elena Udrea a replicat: "Cred că nu, doar solicit instanţei să-mi dea voie să merg luni la Camera Deputaţilor."

Întrebată dacă procurorii s-ar opune, aceasta a declarat: "Nu, cred că nu."

Solicitarea Elenei Udrea are legătură cu dorinţa acesteia de a fi prezentă la dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor care va preceda votul pentru cea de-a patra cerere de arestare formulată de DNA pe numele său.

Pe 17 februarie, Înalta Curte a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea. Aceasta era arestată preventiv din 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, care au acuzat-o de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul "Microsoft".

Într-o postare pe contul său de Facebook, Udrea precizează că nu contestă măsura arestării la domiciliu, ci vrea să fie prezentă luni, în Parlament, pentru a-şi susţine cauza în dosarul "Gala Bute", în care DNA a cerut urmărirea penală şi arestarea sa preventivă.

"Precizez, pentru că văd că se face confuzie. Nu am contestat măsura arestării la domiciliu. Avocaţii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la ÎCCJ să îmi permită să merg luni la Parlament", este mesajul postat de Elena Udrea, pe Facebook.