MENIU

Șeful Consiliului Fiscal: Nu ştim care vor fi taxele anul viitor

<p>Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetară s-a bazat pe estimări nerealiste privind veniturile</p>

Companiile nu ştiu ce bugete trebuie să-şi facă pentru anul viitor în condiţiile în care nu ştiu care vor fi taxele principale, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, în cadrul unei conferinţe economice.

Angajamentele pe care România le are pentru 2015 necesită cel puţin 15 miliarde de lei în plus care trebuie obţinuţi fie prin creşteri de taxe, fie prin tăieri de cheltuieli, potrivit Capital.ro.

„Ce bugete îşi pot face companiile pentru anul viitor dacă nu ştiu nici care sunt taxele principale?", a întrebat, retoric, preşedintele Consiliului Fiscal, în contextul în care România nu are un proiect de buget pentru 2015 şi, implicit, nici un nivel precis al taxelor pe baza căruia se va construi acesta.

Dumitru a explicat că deficitul bugetar va trebui să scadă de la 2,2% la 1,4% din PIB, în 2015, însemnând un efort bugetar de circa 5 miliarde de lei. La această sumă se va adăuga impactul scăderii CAS care, deşi este o măsură bună pentru mediul de afaceri, va crea un gol bugetar de peste 5 miliarde de lei, pe termen scurt.

Mai multe articole despre:
taxe Ionuţ Dumitru Consiliul Fiscal