MENIU

Efectele uluitoare ale unei băi calde

In afara de faptul ca o baie calda reprezinta antidotul perfect impotriva stresului si tensiunii, ajuta la detoxifiere, stimularea circulatiei sanguine si intarirea sistemului imunitar.

O baie calda, de care sa te bucuri cel putin o data pe saptamana, va avea efectul terapeutic al unui masaj executat de un profesionist. Relaxarea musculara intensa atenueaza crampele si migrenele si contribuie la o mai buna elasticitate a tesuturilor.

Eliberarea tensiunii psihice
In cazul in care nivelul de stres te copleseste in mod frecvent, profita de efectul benefic al imbaierii prelungite in cada plina. Un studiu derulat in Osaka, Japonia a descoperit o diminuare a indicatorilor stresului in organism (nivelul hormonilor cortizol si cromogranina) in cazul adultilor care s-au bucurat de o baie calda timp de 60 de minute.
In plus, ragazul intim este un prilej perfect pentru meditatie, combaterea gandurilor negative si recreerea mintii cu o carte sau o revista.

Eliminarea toxinelor
Regleaza temperatura apei astfel incat sa te ajute sa transpiri, dar sa nu iti provoace senzatii neplacute (de arsura) la nivelul pielii. In acest mod, vei stimula eliminarea toxinelor din organism. Activitatea accelerata a sistemului limfatic (responsabil cu transpiratia) va contribui la fortificarea sistemului imunitar, respectiv la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Mai multe pe ele.ro.

Mai multe articole despre:
efecte terapie baie caldă