MENIU

Edu.ro - Evaluarea Nationala - Subiecte si bareme la Romana

Edu.ro - Evaluarea Nationala - Astazi incepe prima proba din examenul elevilor de clasele a 8-a.

Edu.ro - Evaluarea Nationala - Pe parcursul zilei, realitatea.net va prezinta subiectele la Limba si Literatura Romana din cadrul examenului de Evaluare Nationala, dar si alte informatii importante si utile pentru elevii si parintii implicati in acest examen.

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.

 Edu.ro - Evaluarea Nationala 
Subiecte și bareme la limba română. Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.
 
Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Subiecte și bareme la limba română. Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.

Subiecte și bareme la limba română. Calendarul EN VIII în anul 2019 este următorul:

3 - 7 iunie 

Înscrierea elevilor

7 iunie 2019

Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

18 iunie 

Limba și literatura română - probă scrisă

20 iunie 

Matematica - probă scrisă

21 iunie

Limba și literatura maternă - probă scrisă

25 iunie 

Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie

Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00)

26-28 iunie

Soluționarea contestațiilor

29 iunie

Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Edu.ro - Evaluarea Nationala Subiecte română Evaluare Națională 2019 - aflăm împreună ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională de anul acesta.

Sunt două subiecte la Evaluare Națională 2019, primul de 40 de puncte, iar al doilea de 36 de puncte. 14 puncte sunt acordate pentru aspectul general al lucrării, iar 10 puncte sunt din oficiu.

Subiectul I la Evaluare Națională 2019 - la ce să fii atent

Edu.ro - Evaluarea Nationala Elevii care dau Evaluare Națională 2019 vor primi la subiectul I un text (proză, poezie sau teatru) și vor primi, la punctul A, mai multe întrebări pe baza acestui text la prima vedere. Se va testa înțelegerea textului, dar și noțiuni de fonetică, vocabular, ortografie și punctuație.

La punctul B al subiectului I, elevii vor avea de făcut o compunere literară pe baza textului. În unii ani li s-a cerut elevilor să caracterizeze un personaj din text ori să facă rezumatul acestui text.

Subiectul II la Evaluare Națională 2019 - un nou text, dar non-literar

Cel mai adesea, la subiectul II s-a dat fie un text științific, fie un articol din presa scrisă. La subpunctul A sunt 6 cerințe, fiecare notată cu 4 puncte. Se testează capacitatea de extragere a informațiilor din text și noțiuni de gramatică.

Subiecte română la Evaluare - ce calendar au probele 

La subpunctul B elevii care dau Evaluare Națională 2019 (Capacitate 2019) au o nouă compunere. Elevii trebuie să acorde maximă atenție cerințelor (limita minimă și maximă de cuvinte, persoana la care să relateze etc.).

Subiecte română Evaluare Națională 2019 - 80% din media de admitere

Vom avea din nou admitere computerizată la liceu, 80% din notă fiind dată de media de la Evaluare Națională 2019, iar restul de 20% de mediile din anii V-VIII.

Rezultatele la Evaluare Națională apar pe 25 iunie 2019, iar elevii pot depune apoi contestații, în aceeași zi. Repartizarea la licee se face pe 12 iulie.

realitatea.net le urează succes tuturor elevilor care dau Evaluare Națională în 2019. Dis de dimineață vom publica subiecte, iar apoi vom publica baremul oficial al EDU.RO.

Edu.ro - Evaluarea Nationala Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Cum se calculeaza media de admitere la liceu. Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2019

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Cum se calculeaza media de admitere in colegiile militare in 2019

Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea in colegiile nationale militare pentru anul scolar 2019-2020 se face diferit fata de media din liceele obisnuite.

MFA = 0,3 MA + 0,7 NT

unde:

MA = media de admitere calculata conform punctului I;
NT = nota la testul tip grila de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si Matematica;
MFA = media finala de admitere.

Pentru absolventii din promotiile de pana in anul 2009 inclusiv, in media de admitere, media generala obtinuta la Evaluarea Nationala se va inlocui cu media de la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv; cu media la teste nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007; cu media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru absolventii din promotiile 2008 si 2009.

Edu.ro - Evaluarea Nationala Subiectele la Română vor fi publicate și pe EDU.ro.

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial (metodologia de organizare și desfășurare a examenului în anul școlar 2018-2019 este disponibilă atașat - primul document din secțiunea Cadru normativ).

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă. 

Evaluare Națională 2019: calendar, subiecte, regulament, rezultate și note

Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.

Edu.ro - Evaluarea Nationala Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Calendar Evaluare Națională 2019:

3 - 7 iunie - Înscrierea elevilor

7 iunie 2019 - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

18 iunie - Limba și literatura română - probă scrisă

20 iunie - Matematica - probă scrisă

21 iunie - Limba și literatura maternă - probă scrisă

25 iunie - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie - Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00)

26-28 iunie - Soluționarea contestațiilor

29 iunie - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Evaluare Națională 2019. Când se pot înscrie elevii

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Admitere 2019. Calendar de înscriere 

13-14 mai 2019: Înscrierea la probele de aptitudini, respectiv la probele pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă; 

15-17 mai 2019: Desfășurarea probelor de aptitudini, respectiv a probelor pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă;

20 mai 2019: Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini, respectiv la probele pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă şi depunerea contestaţiilor, acolo unde metodologia permite acest lucru; 

24 mai 2019: Afişarea rezultatelor finale la probele de aptitudini şi de verificare a cunoştințelor de limbă modernă/maternă;

3 - 7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere; 

4 - 8 iulie 2019: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator;

2 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020; 

15 - 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;

Edu.ro - Evaluarea Nationala 9, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate 

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Tot ce trebuie să știi despre examen

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională.  De asemenea, elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen la Matematică.

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a EN VIII, cazurile de fraudă și tentativă de fraudă sunt sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1.

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Sfaturi pentru elevi: Ce trebuie să facă pentru a lui o notă mare

Este important ca elevii să se concentreze pe cerinţele subiectelor pe care le vor avea în faţă.

Maria Nisipeanu, profesoară de limba română la Şcoala Nr. 10 „Maria Rosetti" din Bucureşti, afirma, anul trecut, pentru Adevărul, că învăţatul citatelor pe dinafară nu mai este valabil de ani buni.

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. „Din fericire, nu mai e nevoie ca elevii să înveţe citate din cărţi ori comentarii întregi, aşa cum se făcea odată. Examenul are doar caracter aplicativ. Tot ce au învăţat teoretic trebuie aplicat pe texte la prima vedere. Acum, accentul se pune pe latura practică a limbii. Limba nu e un panou de onoare la care te uiţi cu respect. E o haină pe care o porţi cu tine zi de zi şi trebuie să o porţi frumos. Copiilor li se cere să-şi exprime opinia, să interpreteze conform noţiunilor însuşite până în prezent, să poată evalua un text minimal", sunt sfaturile profesoarei de limba română.

Ea îi sfătuieşte pe elevi să se concentreze fiecare pe lucrarea lui şi să nu încerce să copieze, mai ales că pot „fura" informaţii total greşite.

„În ce priveşte lucrarea, totul e important: începând cu felul în care ţii stiloul în mână, cum aşezi în pagină, cum te concentrezi, cum înţelegi enunţul, cât de complet răspunzi. Se punctează întotdeauna şi aspectul lucrării: lizibilitatea, aşezarea în pagină, pentru că ce rămâne pe foaie te reprezintă şi atunci un aspect îngrijit al lucrării vorbeşte despre o persoană ordonată, cu gusturi bune", explică profesoara Maria Nisipeanu.

Edu.ro - Evaluarea Nationala Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională.  Cum „îngrăşarea porcului în ajun" nu dă rezultate mai ales în cazul matematicii, elevii sunt sfătuiţi să renunţe la emoţii şi să verifice prin cel puţin două metode rezultatele la cea de a doua probă a Evaluării Naţionale.

Transcrierea rezultatelor de pe ciornă poate da de asemenea bătăi de cap candidaţilor. Astfel, ei trebuie să fie foarte atenţi când trec pe foaia de examen soluţia problemelor. „Esenţial este ca elevii să uite de emoţii şi să se concentreze pe enunţul subiectelor", explică Rozica Ştefan, profesoară de matematică şi directoare a Şcolii nr. 56 „Jose Marti" din Bucureşti.

„Contează ce au învăţat în cei patru ani de gimnaziu, şi, evident, mai puţin ce au învăţat în ultima săptămână. În mod normal şi logic, primul subiect este cel mai uşor, de 5-6, subiectul pe care ar trebui să-l facă toţi elevii. E drept că, din cauza emoţiilor, mai pot greşi la calcule chiar şi cei mai buni elevi." 
Sfaturi practice

Pentru lucrările scrise, elevii pot folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi doar creion negru.

Edu.ro - Evaluarea NationalaSubiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Pentru proba la Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, însă nu au voie în sală cu mijloace de calcul. Elevii care doresc să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Chiar dacă greşesc, elevii nu au cum să pice acest examen.

Orice elev are dreptul să intre la liceu, deoarece învăţământul liceal este obligatoriu, cel puţin în primii doi ani.

Astfel, un elev poate intra la liceu şi cu o notă mai mică de 5, în limita locurilor disponibile.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Subiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională. Fiecare sala este numerotata, iar usa are un tabel cu numele elevilor care vor sustine examenul in sala respectiva, precum si ordinea asezarii loc in banca (va fi cate un elev in banca).

Elevii vor fi instruititi cu privire la modalitatea de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala, precum si cu privire la cum vor completa datele personale in coltul din dreapta sus al foii de examen.

Edu.ro - Evaluarea NationalaSubiecte ROMÂNĂ 2019 Evaluare Națională.  Elevilor nu le este permis accesul in sala cu:

Edu.ro - Evaluarea Nationala

- Manuale

- Notite

- Rezolvari de subiecte

- Calculatoare

- Telefoane

- Alte mijloace electronice care ii pot ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare

Mai multe articole despre:
Edu.ro - Evaluarea Nationala