MENIU

Drumuri BLOCATE și circulație îngreunată de ninsorile viscolite: utilajele de deszăpezire au intervenit de URGENȚĂ

Viscol/ Captură video

Ninsorile viscolite au adus probleme în mai multe județe din țară. Pe mai multe drumuri de munte din Brașov, Covasna, Prahova și Vrancea s-a circulat în condiții de iarnă. Iar in județul Bihor, mai mulți șoferi au fost blocați în urma unei avalanșe care a adus tone de zapada pe șosea. 

O porțiune de drum zeci de metri a fost acoperită de zăpadă după ce o avalanșă i-a luat prin surprindere pe șoferi. Circulația pe DN75 a fost blocată, iar șoferii au așteptat disperați intervenția drumarilor.

Traficul a fost reluat după aproape două ore de la apelul de urgență. Avalanșa a avut loc între localitățile Arieșeni și Ștei din județul Bihor. Utilajele de deszăpezire au rămas pe drumul din Munții Apuseni, vizat de codul galben de viscol puternic care ar putea provoca o altă avalanșă.

După ce a fost închisă mai bine de 12 ore, circulația pe Transalpina a fost reluată. Între Novaci și Rânca, viscolul suflă în continuare cu putere. Un turist a fost surprins de un martor cum se chinuie să ajungă la mașină, fiind împins de vântul puternic.

Pe drumurile montane aflate la peste 1.600 de metri a nins abundent. Vântul a suflat cu o putere de până la 140 de kilometri pe oră.

Utilajele de deszăpezire au intervenit să curețe drumurile și au împrăștiat materiale antiderapante.

A fost vânt puternic și pe litoral, iar un nor imens de nisip a fost ridicat în aer. 

Fenomenul a fost surprins pe plaja din Mamaia de un fotograf. Zeci de minute în șir, norul de nisip a stat în aer. Dealtfel, tot județul Constanța s-a aflat sub avertizare meteorologică cod galben iar vântul a suflat cu până la 70 de kilometri la oră. Din această cauză și activitatea în porturile de la malul mării a fost oprită. Valurile au avut câțiva metri înălțime. 

Mai multe articole despre:
viscol drumuri blocate circulatie ingreunata