MENIU

Drama unei tinere din Tulcea terorizată de fostul iubit. Reacţia poliţiei: Pentru 2 palme ne suni?

O tânără din Tulcea trăieşte de mai mulţi ani un coşmar. Bătută şi ameninţată de fostul iubit în plină stradă, ea a făcut mai multe plângeri la Poliţie. Agresorul este, în continuare, liber. O tânără din Tulcea trăieşte de mai mulţi ani un coşmar. Bătută şi ameninţată de fostul concubin în plină stradă, ea a făcut mai multe plângeri la Poliţie. Agresorul este, în continuare, liber. Citeste mai mult: adev.ro/njamke

Coşmarul Alexandrei Irina Gavrilă, de 28 de ani, a început în 2013, atunci când a decis să se despartă de prietenul ei. Au fost împreună puţin timp, din 2011 până în 2013. El începuse să devină violent.

Ultima dată a fost bătută în noaptea de 2 februarie. Femeia se îndrepta spre casă. „Am coborât din maşină, am făcut doi paşi şi nu ştiu de unde a apărut în spatele meu. M-a tras de păr, eu am căzut şi apoi a început să mă lovească cu pumnii şi picioarele în cap. Eu am început să ţip şi au venit doi vecini şi m-au salvat. Alţi oameni începuseră să strige la geamuri“, povesteşte ea îngrozită.

Imagine după ultima bătaie



Femeia povesteşte că, atunci când suna la poliţie pentru a cere ajutorul, unul dintre oamenii legii i-a spus: „Până astăzi la 12.00 astăzi este valabil ordinul de restricţie. Să văd ce o să mai faci apoi“. Într-o altă zi, spune ea, poliţiştii pe care i-a chemat după ce a fost bătută de fostul concubin i-au reproşat: „Pentru două palme ne-ai sunat?“ „Eu aveam atunci faţa plină de sânge şi sângele se scursese şi pe haine şi ei m-au întrebat dacă pentru asta i-am sunat. Eu nu ştiu numele lor, dar îi cunosc pe toţi din vedere“, mărturiseşte femeia. Tinerei îi este frică să mai iasă pe stradă, întrucât îi este teamă că o s-o omoare într-o zi. „Mi-am comandat şi eu o armă de apărare, dar dacă mă apăr tot eu o să fiu de vină“, spune tânăra.

În urma sesizării Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, am primit câteva precizări, pe care le redăm: „La nivelul Poliţiei Municipiului Tulcea au fost înregistrate 17 dosare penale pentru reclamaţii depuse de tânără pentru infracţiunile de ameninţare, distrugere, loviri sau alte violenţe şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Activităţile din toate aceste dosare au fost desfăşurate sub supravegherea procurorului de caz, care a dispus diferite măsuri. La cele 8 sesizări formulate telefonic prin Apelul de Urgenţă 112, poliţiştii au intervenit, întocmind 6 dosare penale pentru infracţiuni flagante. Soluţia finală în aceste dosare va fi dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea“.

Citeşte mai multe pe adevărul.ro.