MENIU

Divorțul anului s-a finalizat. Bill și Melinda Gates au pus capăt căsătoriei după 27 de ani

Bill și Melinda Gates

Miliardarul Bill Gates și Melinda s-au despărțit, oficial. Un judecător din comitatul american King a aprobat luni cererea de a pune capăt căsătoriei care a durat 27 de ani, potrivit unor documente judiciare consultate de jurnaliştii revistei americane People. Fosta soție a fondatorului Microsoft nu îşi va schimba numele de familie şi nici nu va primi pensie alimentară.

Agenţii de presă ai celor doi foşti parteneri de cuplu nu au răspuns solicitărilor transmise de revista People pentru a face declaraţii pe această temă.

Cei doi şi-au anunţat despărţirea în mai. În documentele depuse de fosta soție a fondatorului Microsoft, aceasta preciza că mariajul este ”destrămat irevocabil”.

Citește și: ”Bill Gates, ACUZAT de hărțuire sexuală! De ce s-a retras miliardarul de la conducerea Microsoft”

Fundaţia de caritate pe care soţii Gates au înfiinţat-o în anul 2000 valorează în prezent 40 de miliarde de dolari.

Miliardarul Bill Gates, în vârstă de 65 de ani, s-a căsătorit cu Melinda, în prezent în vârstă de 56 de ani şi fost manager general al companiei Microsoft, pe insula Lanai din Hawaii, pe 1 ianuarie 1994. Cei doi foşti soţi au împreună trei copii: un fiu, Rory John, în vârstă de 21 de ani, şi două fiice - Phoebe Adele, în vârstă de 18 ani, şi Jennifer Katharine, în vârstă de 25 de ani.

Deşi cei doi au anunţat că intenţionează să continue să lucreze împreună şi după divorţ, Mark Suzman, CEO-ul Fundaţiei, a dezvăluit recent că foştii soţi au ajuns la un acord în virtutea căruia Melinda se va retrage dacă, după doi ani, ea sau Bill vor decide că nu mai pot colabora, potrivit Agerpres. 

 

Mai multe articole despre:
bill gates divort bill gates melinda gates