MENIU

Dezvăluiri incendiare despre distrugerea Tarom. Ce spun actuali și foști angajați ai companiei

<p>Tarom</p>

Dezvăluiri incredibile despre modul în care este pusă pe butuci compania TAROM. Într-o ediţie specială la Realitatea TV, foşti şi actuali angajaţi ai companiei au vorbit despre neregulile din contracte şi deciziile eronate pe care le-au luat, de-a lungul timpului, cei care au condus TAROM.

Actuali şi foşti angajaţi TAROM au explicat că neregulile se perpetuează în companie, chiar şi după ce la conducere a fost adus un manager privat.

"A adus o firmă străină, un PFA din Bangladesh sau din India, pe 60.000 de euro, să facă planul de management cu care trebuia să vină dumnealui. Firma care a făcut recrutarea împreună cu consultantul general au făcut niște greșeli fundamentale. Ulterior au recunosc că nu au făcut decât să centralizeze CV-urile depuse pe site. Nici măcar nu au fost discuții cu fiecare persoană în parte", a declarat Nicolae Demetriade,  fost director executiv CA Tarom. 

"Directorul tehnic a fost la Rodipet... partener cu Awdi, care a declarat că are bani de luat de la Rodipet", a spus preşedintele Sindicatului Naţional Tehnic Tarom, Aurel Curdov. 

O altă situaţie este legată de preţul petrolului, din ultima perioadă, care ar fi trebuit să ajute la redresarea companiei.

”În aceeași perioadă, față de planul din 2013, prețul petrolului era 1250 dolari/t, in 2015 650 dolari. Ecomomia de la carburant e 87 mil. de dolari. Daca adăugăm și pierderea, sunt 200 de mil., cât în 2012. Despre ce management vorbim?!”, a completat Demetriade.

În plus, TAROM a pierdut, rând pe rând, mai multe destinaţii. ”Compania e furată din toate părțile începând cu cedarea de curse... Făceam Stuttgart overnight... avioane pline. A dispărut, nu e rentabilă. Milano la fel. S-a cedat cursa de Roma cu frecvență pentru cine?! Firma nouă, fiindcă cea veche are datorii de sute de mil. la stat. Dar s-a schimbat cu aprobarea premierului Ponta”, a declarat Daniel Vava Dobre, un pilot Tarom. 

Şi nu este singurul politician care a pus umărul la declinul TAROM. ”In '91 a externalizat serviciile dl. ministru al Transporturilor, Băsescu. De atunci am ajuns că nu mai avem decat depozitul carburanți și am reușit să punem mâna și să intabulam acea clădire care are 4,5 ha", a adăugat pilotul.

Oamenii spun că au anunţat procurorii DNA despre modul în care au fost cumpărate două aeronave, în 2009, cu plata pe loc. Răspunsul, însă, ar fi fost unul halucinant.

"În prima fază ni s-a spus că am uitat să trecem CNP ca sindicat . Ne-au luat la mișto, cu alte cuvinte", a mai precizat Curdov. 

Cheltuielile cu 2000 de angajaţi nu pot fi justificate cu doar 24 de aeronave, au mai explicat oamenii. "În momentul de față nu se dorește ca această companie să supraviețuiască", a conchis Daniel Vava Dobre.

Mai multe articole despre:
Tarom jocuri de putere curse avion pilot tarom