MENIU

Descoperirea de pe Lună la care nici măcar NASA nu se aștepta

Oamenii de știință chinezi au găsit o substanță bizară pe suprafața Lunii. Este vorba despre o substanță vâscoasă, de consistența gelului, într-un crater de pe suprafața planetei. Cum explică specialiștii prezența acestei substanțe?

Știai că anul acesta s-au împlinit 50 de ani de când omul a pășit prima oară pe Lună? Ei bine, de atunci și până acum cercetătorii au făcut progrese uimitoare în acest sens, care au scos mereu la iveală o serie de lucruri uimitoare despre satelitul natural al Pământului, cum este acestă substanță bizară. Mai exact, cercetătorii au făcut această descoperire în ziua lunară cu numărul opt, care a început pe 25 iulie.

De unde provine această substanță bizară de pe Lună

Cercetătorii au descoperit acestă substanță despre care vorbesc cu ajutorul roverului Yutu-2, trimis de chinezi pe Lună în luna ianuarie a acestui an. Important de precizat este faptul că aceasta face parte din misiunea Chang'e 4 și este primul robot care a explorat vreodată partea întunecată a Lunii. Așa că, substanța asemănătoare gelului a fost descoperită din întâmplare, în timp ce echipa se pregătea să oprească temporar activitatea roverului pentru a-l proteja de temperaturile înalte și radiațiile solare puternice de pe suprafața Lunii.

Astfel, culoarea diferită a substanței care nu semăna cu cea suprafeței din proximitate a atras atenția echipei de cercetători care au hotărât să modifice planurile inițiale de explorare a Lunii.

Momentan, chinezii nu au dat prea multe explicații despre această descoperire de pe Lună și nici nu au oferit vreo imagine. Așa că, unii cercetători cred că ar fi vorba despre acea materie să fie sticlă topită, creată la impactul unui meteorit cu suprafața lunară.

Yutu-2 a aterizat pe Lună pe 3 ianuarie 2019, iar misiunea sa este să exploreze și să aducă cât mai multe informații despre partea întunecată a Lunii. Face parte din a doua fază a programului spațial de explorare lunară al Chinei.

Sursa

Mai multe articole despre:
lună substanţă cercetători chinezi