MENIU

DESCOPERIRE MACABRĂ într-un apartament din Iaşi

DESCOPERIRE MACABRĂ într-un apartament din Iaşi

O femeie de 76 de ani, din Iaşi, a fost găsită moartă în apartamentul ei de către pompieri, după ce nepotul acesteia a sunat la 112 întrucât bătrâna nu îi răspundea la ușă, autorităţile intervenind la aceeași locuinţă şi în urmă cu o lună şi descoperind un altar improvizat în bucătărie, unde se ruga

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit, luni după-amiază, pe strada I.C. Brătianu din municipiu, la solicitarea unui tânăr care a apelat la 112, reclamând că bunica sa nu răspunde la ușă.

"Am fost solicitați să intervenim la dislocarea unei persoane dintr-un apartament. La 112 a anunțat un tânăr că există posibilitatea ca femeia să fie decedată fiindcă nu a răspuns de mai mult timp. La fața locului s-a deplasat un echipaj de la noi și unul de la Poliție, s-a constatat că persoana din apartament era decedată de mai mult timp, cauza urmând a fi stabilită", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt ISU Iași.

Pompierii ieşeni au intervenit la aceeași adresă şi în urmă cu o lună după ce vecinii s-au plâns, într-o scrisoare deschisă trimisă tuturor instituțiilor, că femeia nu mai fusese văzută de mai multe luni, iar de sub ușă venea un miros urât.

"Ne simțim frustrați, neliniștiți, indignați și agresați psihic de instituțiile statului. De aproximativ o săptămână un miros persistent și extrem de neplăcut se propagă de la apartamentul unei persoane care nu a mai fost văzută din 29 ianuarie 2014", se preciza în scrisoarea respectivă, expediată pe 24 aprilie.

Vecinii au spus, luni, că la momentul respectiv, ca răspuns la plângerea lor, Inspectoratul Județean de Poliție le-a recomandat să forțeze intrarea în apartament, iar pompierii au spus că nu pot acționa, cazul fiind de competența Poliției.

Două zile mai târziu, pompierii au intervenit, forțând intrarea în apartament, şi au găsit-o pe femeie cu geamurile acoperite și cu un altar improvizat în bucătărie, în fața căruia se ruga de trei luni.

"Din câte știu de la băieți a mai fost solicitată intervenția la apartamentul respectiv, iar femeia a fost preluată de ambulanță și internată la spital", a spus Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Cazul femeii urmează să fie analizat de Inspectoratul de Poliție Iaşi, fiind deschus dosar penal pentru moarte suspectă.

"În cazul de față se fac verificări pentru a vedea cauzele decesului, dar nu vom ști mai multe până nu vor veni rezultatele necropsiei", a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Mai multe articole despre:
Iaşi apartament bătrână moartă