MENIU

Descoperire INCREDIBILĂ: O proteină umană ar putea combate alergiile grave și chiar astmul - STUDIU

Cercetare, faza de laborator

Cercetătorii de la Universitatea Naţională din Australia (ANU) au descoperit o proteină care ar putea combate astmul şi anafilaxia. Într-un studiu publicat, ieri în publicația de specialitate Cell, echipa de cercetători a dezvăluit că descoperirea ar putea oferi soluţia pentru împiedicarea organismului uman să dezvolte alergii, boli autoimune şi chiar astm.

Astfel, după cinci ani de studiu al sistemului imunitar, echipa de oameni de ştiinţă a descoperit că neuritina împiedică organismul să producă imunoglobulină E (IgE) în exces, un anticorp ce provoacă reacţii alergice prin eliberarea de histamine.

"Am descoperit că neuritina previne formarea excesivă de IgE, care este de obicei asociată cu unele forme comune de alergie şi intoleranţe alimentare. Am demonstrat că este unul dintre mecanismele propriii sistemului nostru imunitar de prevenire a autoimunităţii şi alergiei, iar acum avem dovada, putem să continuăm să valorificăm acest lucru pentru tratament", a declarat coautoarea studiului, Carola Vinuesa.

Oamenii de ştiinţă sunt optimişti că aceste descoperiri pot sta la baza unor noi tratamente pentru alergii, astm şi boli autoimune.

"Acesta ar putea fi mai mult decât un nou medicament; ar putea fi o abordare complet nouă pentru tratarea alergiilor şi a bolilor autoimune. Este o descoperire incredibilă. Am observat că în absenţa neuritinei există o susceptibilitate crescută la deces din cauza anafilaxiei, ceea ce subliniază rolul său în prevenirea alergiilor care pun viaţa în pericol", a declarat Paula Gonzalez Figueroa, o altă coautoare a studiului, citată de site-ul ANU.

Mai multe articole despre:
studiu alergii astm boli autoimune