MENIU

De două ori cât "gaura" lui Dragnea. Ce miliardar a câştigat o avere uriaşă în doar câteva zile

Avere oscilantă

În doar câteva zile din 2017, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a  câştigat nu mai puţin de 5 miliarde de dolari, creştere mai mare decât cea înregistrată de oricare miliardar din topul Forbes.

Averea netă a lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a crescut cu aproximativ 5 miliarde de dolari în prmele două săptămâni din ianuarie, mai mult decât a oricărui miliardar din topul Forbes, potrivit MarketWatch.

Creşterea averii lui Zuckerberg a fost implulsionată de veniturile mari ale Facebook şi de o serie de rapoarte favorabile ale analiştilor, ceea ce a determinat ca acţiunile companiei să se apropie de un maxim istoric de peste 133 de dolari pe unitate atins în octombrie.

Zuckerberg şi-a recuperat astfel pierderile înregistrate imediat după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie. Declinul acţiunilor Facebook la acel moment a şters circa 7% din averea netă a lui Zuckerberg.

Creşterea de 5 miliarde a averii nete a fondatorului Facebook în primele două săptămâni ale acestei luni este mai mare decât cea înregistrată de oricare miliardar din topul Forbes. Zuckerberg are în prezent o avere estimată la 53,8 miliarde de dolari.

Cei 5 miliarde de dolari obţinuţi de Zuckerberg dintr-un foc (peste 20 miliarde lei), depăşesc de două ori "gaura" din bugetul de anul trecut invocată de Liviu Dragnea de 10 miliarde lei.

Fondatorul Facebook ocupă în prezent locul al cincilea în rândul celor mai bogaţi oameni ai lumii, după Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Amancio Ortega, fiecare dintre aceştia având o avere de peste 70 de miliarde de dolari.

Mai multe articole despre:
Facebook Mark Zuckerberg