MENIU

De ce pleacă cei mai buni angajaţi. 8 greşeli pe care le fac şefii

<p>&Icirc;n perioade de criză, primii care &icirc;şi iau tălpăşiţa sunt angajaţii competenţi</p>

Solicitările absurde venite din partea şefilor pun o presiune exagerată pe angajaţii performanţi. Aceştia îşi pot găsi mai uşor un alt job decât colegii lor şi pleacă cu prima ocazie.

1. Le cer sa fie "prezenţi" 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana - In calitate de sef, poti alege cand anume sa mananci, sa dormi si sa respiri, dincolo de afacerea ta. E o nebunie insa sa le ceri angajatilor acelasi lucru. In momentul in care ii terorizezi cu programul, consecintele vor fi inevitabile si angajatii vor deveni tot mai frustrati.

2. Le cer sa faca activitati la care nu se pricep - Una din cele mai mari greseli ale sefilor este sa isi detaseze prost angajatii. Daca analizezi situatia si oferi fiecaruia activitatea la care se pricepe, iti va fi mult mai usor sa culegi roadele muncii in compania ta.

3. Le spun "resurse umane" - Un manager s-a plans ca sta prost la capitolul "inventar uman". Angajatii se vor simti total neapreciati daca sunt catalogati drept "resurse", ci nu fiinte umane. Personalul tau este compus din oameni, nu din roboti sau materii prime.

4. Le cer sa includa munca si compania in viata lor sociala (sau in cea de pe retelele sociale...) - Trebuie sa existe o separare intre "biserica" si "stat", in vietile angajatilor tai. Nu depasi limitele unei afaceri, asteptandu-te ca actualizarile lor de Facebook sa graviteze in jurul activitatii din companie sau paginile lor sa contina laude la adresa sefilor.

5. Dau vina pe regulament - Daca te folosesti de regulament pentru a musamaliza lipsa de flexibilitate a mediului de lucru, ratezi unul din beneficiile misiunii de sef. Daca respecti doar manualul angajatului, ci nu angajatul in sine, ar fi cazul sa-ti reexaminezi optiunile.

6. Le cer sfatul si apoi il ignora - Daca soliciti un feedback din partea angajatilor, ai datoria sa le oferi o concluzie. Chiar daca nu vei implementa toate sugestiile, este important ca staff-ul tau sa stie ca este luat in seama.

Mai multe pe Manager.ro.

Mai multe articole despre:
angajaţi joburi angajatori cariere