MENIU

Dan Voiculescu află marți dacă va fi ELIBERAT din închisoare. Instanța a rămas în pronunțare

<p>Dan Voiculescu&nbsp;</p>

Curtea de Apel Bucureşti a judecat astăzi, într-un complet de divergenţă, contestaţia depusă de Dan Voiculescu, prin care solicită anularea pedepsei de zece ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Instanţa a rămas în pronunţare, potrivit EVZ.ro. Cererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei de 10 ani de închisoare primită în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) urmează să fie rediscutată, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti. Asta după ce magistraţii Izabela Tocan şi Dan Lupaşcu au avut opinii diferite în acest caz şi au decis să repună dosarul pe rol într-un complet de divergenţă în care va intra şi un al treilea judecător. Citeste mai mult: adev.ro/nhpt0u

"Decizia aparţine judecătorilor, judecătorii sunt cei care, după examinarea tuturor dovezilor care se află la dosar şi în urmă dezbaterilor orale vor examina pe fond cererea lui Dan Voiculescu, dar există dovezi multiple, numeroase, nu doar o singură proba sau două sau trei din care rezultă cu prisosinţă temeinicia cererii. Din intreagă atitudine a judecătorilor s-a observat foarte limpede că nu îi interesau actele dosarului, probele, îi interesau doar să finalizeze cât mai degrabă şi să dea o soluţie (...) - cea de condamnare, ceea ce este absolut inadmisibil", a declarat Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, după ce instanţa a rămas în pronunţare.

Totodată, avocatul omului de afaceri a explicat în faţa judecătorilor că în acest caz completul de judecată format din judecătorii Mihalcea şi Bogdan nu ar fi fost constituit legal, şi că dosarul ar fi fost repartiyat ilegal. În plus, Bogdan şi Mihalcea nu ar fi avut timp să studieze dosarul. Gheorghiță Mateuț înfierează graba cu care magistraţii au judecat dosarul şi că ar fi trebuit să acorde termen pentru studierea actelor, arătând, totodată, că atunci când s-a dat sentinţa era vacanţă judecătoerască, iar cauza nu era urgentă.

Completul de divergenţă care va decide cu privire la solicitarea lui Voiculescu este alcătuit din trei judecători: Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu. Reamintim că, pe 15 octombrie, judecătorii Dan Lupașcu și Viorica Costiniu au admis, „în principiu”, judecarea contestației pe fond. Pe 13 decembrie, completul format din Dan Lupașcu și Isabelle Tocan, cea care a înlocuit-o pe Costiniu, nu a căzut de acord pe acest dosar. Lupașcu vrea rejudecarea cazului, Tocan vrea menținerea condamnării lui Voiculescu. Astăzi, o a treia judecătoare, Corina Dăescu, va înclina balanța.

 

Mai multe pe EVZ.ro.