MENIU

Dan Barna s-a imunizat cu a treia doză: ,,Vaccinați-vă, fraților!”

Sursa foto: Facebook/Dan Barna

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna s-a vaccinat, miercuri, cu a treia doză și îndeamnă oamenii să se imunizeze, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

„Am rude care au murit după ce au contractat Covid-19 înainte de apariția vaccinului. Am prieteni și colegi care sunt acum în spital luptându-se cu boala pentru că pur și simplu au neglijat să se vaccineze și știu că mulți dintre noi amână o decizie privind vaccinul.

Am făcut azi doza trei de vaccin prin care capacitatea organismului de a respinge virusul crește semnificativ. Vaccinați-vă, fraților. E metoda prin care vă apărați și pe voi și pe cei ce vă sunt dragi și apropiați”, scrie Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Gheorghiță, despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 și a spus că aceasta „restabilește eficiența vaccinurilor, așa cum ele au fost autorizate inițial, la peste 95% protecție față de infecție, inclusiv față de varianta Delta, și la peste 97% protecție față de formele severe și față de riscul de spitalizare”.

„Doza a treia, doza de rapel, în momentul de față poate să fie administrată tuturor persoanelor care îndeplinesc două condiții. În primul rând, să avem cel puțin 180 de zile de la cea de-a doua doză de vaccin și, evident, să fi completat schema inițială de vaccinare, dar în mod deosebit este recomandată, așa cum menționat, celor cu risc crescut de infectare, cum e personalul medical, personalul din învățământ, cei care sunt la interfața cu publicul și care interacționează în fiecare zi cu un număr mare de persoane, precum și cei care au risc crescut de forme severe, indiferent dacă au fost vaccinați cu schemă completă, și aici mă refer la vârstnici și cei care sunt în evidență cu afecțiuni cronice”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Mai multe articole despre:
dan barna doza vaccin covid vaccinare