MENIU

Cutremur pe piața bancară din România: Apare o nouă bancă și ar putea să cumpere Raiffeisen

Cutremur pe piata bancara

Este cutremur pe piața bancară din România. O nouă bancă ar putea intra pe piața din țară și este luat în considerare scenariul în care Raiffeisen să fie achiziționat.

Cea mai mare bancă din Polonia, PKO Bank, a obținut deja licența de la Banca Națională a României și funcționează ca sucursală în România, chiar dacă fără activitate deocamdată.

”Încă nu s-au hotărât dacă vor apela la o dezvoltare organică sau vor achiziționa o bancă locală”, spun surse oficiale din mediul bancar, citate de Economica.net.

Șoc pe piața bancară din România: BRD Finance încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu creditele clienților

De circa două luni se discută ca PKO să cumpere Raiffeisen Bank România, dar tranzacția este încă neclară, iar Raiffeisen Bank România neagă, potrivit sursei citate.

Recent, președintele celei mai mari bănci din Varsovia, PKO Bank, a declarat că vrea să intre în România, probabil prin același pas de achiziție a mai vechilor lor parteneri austrieci, Raiffeisen. Între timp, banca poloneză a obținut licența de la BNR și funcționează ca sucursală în România.

Surse din banca centrală arată că PKO Bank Polski nu este hotărâtă încă dacă să se dezvolte organic pe piața din România sau să achiziționeze o bancă de pe piața locală. Înainte de sărbătorile ortodoxe de Paști, Johann Strobl, CEO al Raiffeisen Bank International, a efectuat o vizită, de curtuoazie sau nu numai, la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Întrebată de Economica.net despre posibilitatea ca banca din România să facă obiectul unei tranzacții, Raiffeisen Bank a răspuns tranșant: ”Raiffeisen Bank România nu se află într-un proces de achiziție. Suntem o bancă solidă, cu peste 25 de ani de activitate pe piața din România și avem planuri de creștere organică susținută în următorii ani”.

 

Mai multe articole despre:
Cutremur pe piata bancara raiffeisen