MENIU

Cum se manifestă de fapt o nimfomană. Tulburarea sexuală despre care ne este teamă să vorbim

Orice problemă sexuală creeeză frustrare şi ruşine, devine un subiect tabu despre care nimeni nu îşi doreşte să vorbească.În general, problemele de natură sexuală sunt urmatoarele: frigiditatea, ninfomania, anorgasmie, ejacularea precoce, lipsa erecţiei, masturbarea, problemel legate de dimensiunea aparatului sexual, bolile cu transmitere sexuală, trecutul sexual, bisexualitatea, homosexualitatea’’, precizează psihologul Constantin Cornea pentru CSID.

"Din perspectivă psiho-sexuală putem spune că vorbim de o tulburare de personalitate. Pentru că indiferent cum am defini normalitatea, acest prea mult este de data aceasta semnul unui dezechilibru psihologic sau funcţional.

Nimfomania nu reprezintă o problemă doar din cauza dorinţei, ci pentru că persoana care suferă de această afecţiunie are şi alte boli asociate, cum ar fi o personalitate de tip “A”, anxietate, tulburare obsesiv compulsivă, depresie. Fiind o persoană în veşnică căutare de sex, când are parte, nu se satură, când nu îşi satisface această nevoie, este frustrată’’, spune psihoterapeutul.

Aceste nemulţumiri îi influenţează viaţa socială, profesională, familială, dar şi funcţiile biologice sau psihice.

Acum, nimfomania are o altă denumire - hipersexualitate sau erotomanie.

Specialiștii definesc nimfomania astfel: o parafilie feminină care constă în pulsiuni, fantasme și comportamente marcante și persistente, implicând căutarea permanentă a plăcerii sexuale. Ea se caracterizează prin căutarea imperioasă a unor experiențe erotice care lasă, în general, femeia nesatisfăcută. În măsura în care generează o frustrare cronică, nimfomania poate fi considerată o boală, care se poate trata prin psihoterapie sau psihanaliză, potrivit wikipedia.

Deoarece nimfomania se referă la un libido exagerat, la o dorință permanentă de a face sex cu oricine, oricând și oriunde, e de la sine înțeles că femeile care suferă de această afecțiune nu sunt fidele când vine vorba despre relații, pentru că nu se pot abține de la sex, fiind dependente de acesta.

Cauzele nimfomaniei sunt variate:

conflict oedipian,
dorința de a primi asigurări în ce privește feminitatea sa insuficient recunoscută,
atitudine inconștientă de revanșă față de bărbați, apropiată de un "colecționism" obsesional.

Mai multe articole despre:
nimfomană tulburare sexuală