MENIU

Cum sa slabesti cu dieta in functie de grupa de sange

<p>Totul despre grupa sanguina A2</p>

Este foarte important ca regimul tau alimentar sa fie adoptat in functie de grupa ta sanguina. Dietele in functie de grupa de sange nu numai ca ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite, dar cresc rezistenta la infectii, previn aparitia alergiilor si imbunatatesc starea generala de sanatate.

Ce trebuie sa stii pentru a respecta o dieta in functie de grupa sanguinaeste ca fiecare grupa are un set de caracteristici mostenite genetic. Acestea influenteaza regimul alimentar, predispunerea la anumite afectiuni, rezistenta la stres, ba chiar si personalitatea.

Grupa sanguina este definita ca o restructurare naturala a continutului genetic, mai precis reprezinta clasificarea sangelui in functie de setul de caracteristici ale globulelor rosii si a plasmei sanguine.

Astfel, pentru ca exista o legatura puternica intre constructia genetica a fiecarui om si sange, grupele sanguine influenteaza nu numai alimentatia, dar si sanatatea mentala si functionarea anumitor sisteme din organism. 

In ceea ce priveste grupele de sange, cercetatorii sustin ca ele sunt indicatori ai evolutiei stramosilor nostri, in functie de produsele alimentare pe care le consumau.

Grupa sanguina 0-1

Aceasta este grupa vanatorilor, ale caror organisme erau obisnuite sa consume alimente cu un continut ridicat de proteine de origine animala.

Daca te numeri printre persoanele cu aceasta grupa de sange trebuie sa consumi preponderent fructe cu aciditate alcalina precum coacazale, prunele, curmalele sau strugurii si proteine de origine animala. Trebuie sa incerci sa eviti, atat cat se poate, consumul lactatelor si cerealelor. Avand un factor de coagulare destul de slab, este cel mai bine sa consumi legume bogate in vitamine K, precum spanacul, varza, salata, loboda, morcovul, ceapa, mazarea etc.

Citește articolul integral pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
dietă cum să slăbeşti grupă sanguină