MENIU

Cum să mănânci STRUGURII, chiar şi la dietă. Care e porţia ideală

Evităm consumul de struguri în dietele de slăbire pe motiv că îngrașă, însă nimeni nu se întreabă în ce cantități avem voie să mâncăm aceste fructe. Nutriționiștii atrag atenția că problema nu este că mâncăm struguri, ci cât mâncăm.

Strugurii nu îngrașă dacă nu mănânci un bol întreg sau un ciorchine mare. Trebuie să ai grijă, de asemenea, să nu îi consumi alături de o cantitate mare de mâncare.

Strugurii îngrașă sau nu? Iată care este porția admisă

Porţia medie de struguri este o cană, adică aproximativ 32 de boabe. Drept unitate de măsură se poate folosi un pumn pentru a estima porţia potrivită.

Comparat cu alte fructe, strugurii au un nivel mai mare de fructoză, însă dacă alegi să consumi struguri în locul unor biscuiți spre exemplu, alegerea este cu minimum 50% mai puțin calorică și cu 100% mai avantajoasă pentru corpul tău, datorită aportului de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Câte calorii au strugurii

O cană de boabe de struguri roşii sau albi conţine 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grăsime, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier şi 3 micrograme de folaţi.

De asemenea, strugurii au un nivel ridicat de apă şi sunt buni pentru hidratare. Fructele şi legumele cu multă apă sunt dense în nutrienţi, ceea ce înseamnă că oferă o cantitate mare de nutrienţi esenţiali, având în acelaşi timp puţine calorii. Strugurii conţin 70 de mililitri de lichid/ cană.

Nutriționiștii încurajează consumul de struguri pentru că au o puternică acțiune detoxifiantă și antiinflamatoare. Conțin, printre altele, acid elagic (combate cancerul), resveratrol (împiedică îmbătrânirea prematură, combate infertilitatea, îmbunătățește circulația sângelui) și quercetina (crește imunitatea).

sursa

Mai multe articole despre:
0 struguri calorii struguri dietă