MENIU

Cum eviţi să TE FACI DE RÂS pe internet! Pericolele reţelei de dating Tinder

Rețeaua socială Tinder, ce reunește peste 10 milioane de utilizatori zilnic, a devenit din ce în ce mai populară și în România. Aplicația de dating care afișează fotografii ale utilizatorilor aflați în apropiere este apreciată datorită principiului foarte simplu de funcționare: dacă doi utilizatori își exprimă în mod independent interesul unul față de celălalt prin apăsarea butonului ’’îmi place’’, ei își pot trimite mesaje.

Inevitabil, popularitatea Tinder a atras atenția și celor care încearcă să câștige bani prin mijloace neortodoxe. Specialiștii Bitdefender au realizat un set de reguli pentru o navigare sigură pe Tinder.

1. Ferește-te de profilurile false

Profilurile false sunt din ce în ce mai frecvente pe aplicațiile de dating. Pe Tinder poți seta distanța maximă la care se află persoanele ce îți vor fi afișate, dar pentru a ținti utilizatorii dintr-o anumită zonă escrocii pot falsifica locația. Nu acorda încredere celor cu care vorbești pe Tinder, doar pentru că par a locui foarte aproape de tine. Accesează butonul ’’i’’ pentru a vedea dacă aveți prieteni sau interese comune.

Aplicațiile de tip bot încep de obicei conversația întrebând utilizatorii dacă au mai vorbit înainte. Sunt vizați mai ales bărbații care uită mai ușor de securitate în fața unei fotografii atrăgătoare. Nu accesați niciodată link-uri primite pe Tinder. Foarte rar acestea sunt ceea ce se pretind a fi.

2. Fii atent la ingineriile sociale

Faptul că Tinder este legat de profilul de Facebook și scanează lista de contacte și interese ale utilizatorilor este o sabie cu două tăișuri. Este posibil ca prietenii pe care îi ai în comun pe rețeaua socială să nu fi blocat accesul la opțiunea ‘caută prieteni’, astfel încât oricine poate să-ți găsească ID-ul real de Facebook, numele de familie și alte detalii personale pe care le-ai distribuit pe Facebook, LinkedIn, Twitter și alte forumuri.

3. Evită să împărtășești în mod excesiv poze sau informații

Această regulă nu se aplică doar la Tinder, ci și la celelalte aplicații pe care le utilizezi. Dacă lași puține urme online, escrocii nu vor avea informații pe care să le folosească împotriva ta. Revizuiește-ți obiceiurile pe Internet punându-te în locul escocilor. Încearcă să cauți informații despre tine pe motoarele de căutare. Câte lucruri poți afla?
“Oricând dezvălui în mod voluntar informații personale sau pagini accesibile în mod public, acele informații pot fi colectate de oricine. De asemenea, dacă îți faci publică adresa de email, poți primi mesaje nesolicitate. Nu putem controla cine citește ceea ce postezi sau ce vor face alți utilizatori cu informațiile pe care le dezvălui în mod voluntar, așa că te încurajăm să fii discret și precaut în privința detaliilor personale’’, se specifică în politica de confidențialitate a Tinder.

Celelalte sfaturi importante le vedeti pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
reţea Bitdefender pericole dating GadgetReport.ro