MENIU

Cum au reușit chinezii să facă o șosea de viteză între munți prin mijlocul unui râu

<p>Autostrada prin r&acirc;u</p>
<p>Autostrada prin r&acirc;u</p>

Guvernul din Provincia Hubei, situata in centrul Chinei, a gasit o solutie cel putin suprinzatoare pentru a traversa un drum montan.

Chinezii sunt cunoscuti pentru proiectele grandioase cu care se lauda, iar in ultimii ani de constructiile realizate intr-un timp record.

Una dintre ultimele realizări a fost proiectul de peste 10 kilometri realizat prin mijlocul unui rau care deserveste drept sosea de mare viteza care leaga doua puncte importante pe harta Chinei.

Menit sa lege orasul Gufuzhen de principala sosea care face legatura dintre Shanghai si Chengdu, doua orase importante din statul asiatic, proiectul reprezinta una dintre cele mai mari ambitii de infrastructura ale autoritatilor chineze, asta deoarece o constructie pentru o sosea de mare viteza pe un rau poate fi extrem de riscanta, mai ales in cazul unei calamitati naturale, cel mai expusa fiind inundatiilor.

Proiectul extrem de ambitios al autoritatilor chineze a costat in total 71 de milioane de dolari, insa a evitat constructia de tunele care, in acest fel, a redus la minimum impactul asupra mediului, potrivit Wall-Street.ro.

Mai multe articole despre:
null