MENIU

Cum a ajuns guvernarea PSD la deficitul bugetar uriaş de 5,1 miliarde lei

Deficit bugetar major după prime 7 luni

Avem un deficit de 5,1 miliarde de lei în primele 7 luni de guvernare PSD. Suma este de trei ori mai mare faţă de deficitul din primele luni ale anului trecut, care a fost de 1,7 miliarde de lei. Denise Rifai a arătat la Talk News de unde lipsesc banii.

Deficitul vine în urma ultimelor acţiuni ale Guvernului, care privesc pilonul 2 de pensii, introducerea accizei la carburanţi şi fondul suveran de investiţii, a arătat Denise Rifai la emisiunea Talk News.

"Deficitul la iulie 2017 după 7 luni de guvernare, de superbă roşie guvernare PSD, este de 5,1 miliarde de lei cu mult mai mult decât deficitul pe care îl aveam în iulie 2016...exact aceeaşi perioadă a anului trecut când vedeam un deficit de 1,74 miliarde lei", a spus realizatoarea Realitatea TV.

Denise Rifai a prezentat şi unele cauze care au dus la deficitul de peste 5 miliarde de lei:

"Vorbim de o pondere de 20 la sută o creştere a cheltuielilor cu personalul în contextul în care celelalte cifre, ceilalţi indicatori care ar trebui să fie în sus ridicaţi sunt pe scădere, au scăzut şi încasările la taxele pe proprietate cu 6,5 la sută, au scăzut şi încasările la TVA, au scăzut şi încasările la accize..."

Cât despre ultimele acţiuni economice ale Guvernului, acestea duc direct la deficitul înregistrat, a arătat Denise Rifai în prezentarea făcută.

 
Mai multe articole despre:
deficit bugetar denise rifai guvernul tudose