MENIU

Culisele unei afaceri cu statul. Cum pot da lovitura Dan Voiculescu şi Ioan Niculae

Dan Voiculescu, Ioan Niculae și Constantin Duluțe sunt pe punctul de a face super-afaceri pe seama terenurilor agricole luate în condiții preferenţiale de la stat. O anchetă în exclusivitate G4media a descoperit subterfugiul prin care cei trei se pot alege cu sute de milioane de euro.  

Potrivit surselor G4Media.ro, ofertele se ridică la sute de milioane de euro deoarece terenurile sunt plasate în zone bune, cu randament agricol mare și cu costuri mici.

Subvențiile plătite de stat sunt mult mai mari decât arenda încasată de pe aceste terenuri, astfel încât toată lumea câștigă din această bună afacere, mai puțin statul.

Pănă acum însă, oficial, toţi cei trei proprietari de concesiuni au negat că vor vinde.

Agro Seed Muntenia (fermă înfiinţate de Dan Voiculescu, care are o concesiune pe 4.600 hectare) – ar fi ofertată cu o sumă care trece de 50 de milioane de euro.

Intercereal SA şi InterAgro SA (ferme controlate de Ioan Niculae au concesiuni de aproape 15.000 de hectare) – ar fi ofertată cu o sumă care trece de 150 de milioane de euro.

Agricost SA (fermă deţinută de Constantin Duluţe care are o concesiune de 57.720 de hectare) – ar fi ofertată cu o sumă care trece de 200 de milioane de euro.

Toate detaliile le găsiţi aici.

Mai multe articole despre:
Dan Voiculescu Ioan Nicolae Liviu Dragnea