MENIU

Cristian Diaconescu (PMP), după demiterea lui Vlad Voiculescu: „Suntem singura țară din Europa Occidentală, lovită de pandemie, într-o criză politică”

Cristian Diaconescu, acuzații grave după demiterea lui Vlad Voiculescu

Cristian Diaconescu, președintele PMP, anunță o gravă criză politică în plină pandemie după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Acesta spune că România este singura țară din Europa Occidentală care se află într-o astfel de situație la un an de epidemie coronavirus din cauze politice, și nu medicale.

„În acest moment, suntem singura țară din Europa Occidentală, lovită de pandemie, într-o criză de acest gen. Până și italienii, mai nervoși în politică, au reușit să-și facă un guvern de largă coaliție, condus de un fost șef al unei instituții europene, Mario Draghi. Toți se concentrează pe acestă criză. Mai sunt crize în jurul nostru. Armata americană din  Europa este la cel mai înalt grad de alertă, din cauza mișcărilor de trupe ale Federației Ruse, pe față de această dată, în preajma Ucrainei. Biden îl cheamă pe Putin să aibă o discuție bilaterală într-un stat terț.

În egală măsură, în România mor oameni și de COVID-19, și din cauza dezorganizării.

Pe acest fundal, cine conduce, cine guvernează, care este asumarea de fond care să conteze pentru noi, dincolo de majoritățile pe care și le acuză unul altuia? (...)

Toate aceste jocuri, bazate pe comunicare, înțeleg că de aici li s-a și tras. (...)

În nivelele 2 și 3 din Sănătate, mi s-a spus că sunt oameni din 1976...”, a declarat Cristian Diaconescu, președintele PMP, miercuri seară, într-o emisiune, la un post TV.

Vlad Voiculescu a fost demis de la conducerea Ministerului Sănătății miercuri, iar premierul Florin Cîțu asigură interimatul pentru 45 de zile. Ordinul privind modificarea condițiilor de carantinare care a dus la demiterea lui Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan a fost abrogat de Cîțu, într-o primă acțiune ca ministru interimar al Sănătății.