MENIU

Cozmin Guşă,despre SCANDALUL AUDIENŢELOR măsurate de Kantar Media:Toate aceste fapte vor fi judecate

Cozmin Gușă

COZMIN GUŞĂ a comentat, la REALITATEA TV, audienţele măsurate de către Kantar Media, măsurători care au arătat, miercuri, 1 octombrie, audienţe egale cu 0 pe sectorul Urban, timp de trei ore, pentru REALITATEA TV.

Cozmin Guşă a explicat ce se ascunde în spatele scandalului audienţelor măsurate eronat de Kantar Media.

"Dacă n-ar fi tragic pentru Realitatea TV, ar fi hilar. Cum îşi poate închipui cineva că televiziunea cotată cu cea mai mare încredere din rândul televiziunilor de ştiri ar putea avea o audienţă 0? E foarte simplu, mergând pe stradă, prin baruri, vezi o mulţime de televizoare care sunt deschise, majoritatea, pe Realitatea TV.

Asemenea concluzii hilare ascund ilegalităţi. Acest lucru poate cei de la Kantar Media şi cei de la instutuţii conexe lor nu îl ştiu. În Turcia, pentru o problemă similară, au fost arestate câteva zeci de persoane. N-a ajuns protecţia serviciilor secrete, care era conjuncturală, pentru că acele persoane au fost arestate pentru că au defavorizat trusturile de presă.

Suntem în faţa unui asemenea scandal de o asemenea magnitudine în România, în care audienţele sunt manipulate în favoarea unor trusturi care sunt cu puterea şi în defavoarea unor trusturi ca Realitatea TV. Există un singur motiv pentru asta: încasările din publicitate, pe baza cărora se plătesc salarii, se măsoară cu aceste audienţe media. Cea mai simplă măsură ca să pui o televiziune pe butuci e să îi reduci artificial audienţa.

Aşa cum am rezistat doi ani fiind defavorizaţi vom mai rezista şi în continuare şi îi anunţ pe cei care au încercat să blocheze activitatea Realitatea TV că nu vor reuşi, cel puţin pe durata lui 2014 şi că, la un moment dat, toate aceste fapte vor fi judecate. Cine credea, acum 10 ani, că va exista scandalul Microsoft? Îi anunţ că şi în acest caz se va întâmpla la fel, chiar dacă va dura un an, doi, trei sau patru".

 

Audienţe nejustificate pentru Realitatea TV