MENIU

PERCHEZIŢII la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la JO. Reacția COSR

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat, vineri, într-un comunicat pe site-ul oficial, că nu s-au ridicat documente de la sediul forului, subliniind că inspectori din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice "au înmânat reprezentanţilor COSR o ordonanţă de predare a unor înscrisuri considerate utile în cercetările ce se efectuează in rem".

Percheziţii au avut loc, vineri, la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.

În urma percheziţiilor care au avut loc vineri la firma care a furnizat echipamentul destinat sportivilor de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 poliţiştii au găsit 180 de echipamente sportive la COSR şi alte aproximativ 1.000 la sediul firmei ce a furnizat echipamentele care le-au creat probleme sportivilor, fiind ridicate şi mai multe documente legate de tranzacţiile comerciale cu astfel de produse, au arătat pentru News.ro surse apropiate anchetei.

Poliţiştii au indisponibilizat şi alte echipamente sportive similare cu cele care au ajuns la membrii lotului olimpic. În urma percheziţiilor care au avut loc vineri dimineaţă, la COSR au mai fost găsite alte 180 de articole sportive susceptibile că sunt contrafăcute, iar la sediul firmei care le-a furnizat au fost sigilate alte aproximativ 1.000 de astfel de produse. Poliţiştii au ridicat mai multe mostre care vor fi expertizate de specialişti urmând ca titularul mărcii originale să comunice prejudiciul care i-a fost adus în urma contrafacerii, arată surse apropiate anchetei.

"Pentru o corectă informare a opiniei publice vă facem cunoscut ca, astazi, 12.08.2016, la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, s-au prezentat inspectori din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice care au înmânat reprezentanţilor COSR o ordonanţă de predare a unor înscrisuri considerate utile în cercetările ce se efectuează in rem de către organele de cercetare, fără a se fi întreprins vreo activitate specifică cercetărilor penale, precum ridicare de documente sau bunuri, percheziţii sau cercetări la faţa locului. COSR precizează că a respectat toate prevederile legale şi conlucrează cu organele abilitate pentru clarificarea situatiei echipamentului sportiv pentru JO de la Rio. La rândul sau, COSR depune toate diligenţele şi efectuează toate demersurile necesare în vederea lămuririi acestei situaţii", se arată pe site-ul forului român.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române a efectuat percheziţii la o firmă bănuită de comerţ cu articole sportive contrafăcute. Totodată, Poliţia a ridicat şi echipament sportiv de la sediul COSR.

Poliţiştii a efectuat trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale specializate în comerţ cu articole sportive.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports.

De la COSR au fost ridicate copii ale contractelor de achizitii, precum copii dupa caietele de sarcini ale licitaţiilor de echipament sportiv, potrivit unor surse judiciare.

Firma Pax Creative Sports a fost înfiinţată în 2010 şi are ca obiect principal de activitate "comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei".

Firma are doi asociaţi, Viorel Andreesu şi Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu.

Gazeta Sporturilor a relatat că echipamentul sportivilor români din lotul olimpic, realizat de firma Kappa, este de proastă calitate, că pantalonii s-au descusut, iar culoarea rămâne imprimată pe piele.

O discuţie cu Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, a relevat că defectele au fost semmnalate imediat după recepţia echipamentului, distribuitorului zonal Kappa din Serbia.

Sursa:news.ro

Mai multe articole despre:
COSR