MENIU

Copil de cinci ani, în comă alcoolică la spital după ce a băut singur un litru de vin

Copil de cinci ani, în comă alcoolică la spital după ce a băut singur un litru de vin

Un copil de cinci ani din județul Iași a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași, după ce, lăsat nesupravegheat de către părinţi, a băut singur aproape un litru de vin, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului începând o anchetă în acest caz.

Copilul a mers, luni, împreună cu părinţii la bunicii paterni, iar la un moment dat a fost lăsat nesupravegheat şi a băut singur aproape un litru de vin. Ulterior, copilul a fost transportat în comă alcoolică la spital.
"A ajuns la noi ieri (n.r. - luni) un copil de cinci ani din mediul rural, comuna Ungheni. Era în comă de gradul al doilea și aparținătorii spuneau că au uitat o sticlă de vin prin casă, iar, nesupravegheat fiind, acesta a băut toată sticla, ajungând la noi cu o alcolemie de 4,12. Astăzi însă se simte bine, și-a revenit și este conștient"', a declarat marți, medicul Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iași.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au afirmat că au fost demarate primele anchete în acest caz, însă asistentul social din comună a spus că băiatul face parte dintr-o familie "văzută bine la nivelul comunității", fiind vorba despre "un accident stupid".

"Copilul provine dintr-o familie despărțită, tatăl lucrează în Italia, iar băiatul locuiește cu mama lui la bunicii materni. Într-o vizită la bunicii din partea tatălui a găsit o sticlă accidental pe care a băut-o. Acum el ar fi trebuit să fie mai bine supravegheat, pentru că putea să fie altceva decât vin în sticlă iar doctorii și-au dat cu părerea că la alcoolemia respectivă erau toate șansele ca el să poată muri. Vom cere oricum o evaluare de la asistentul social și pe viitor li se va pune părinților și bunicilor problema supravegherii mai atente a copilului", a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, Tiberiu Bantaș de la DGASPC Iaşi.

Mai multe articole despre:
COPIL COMĂ iaşi copil în comă