MENIU

Controale pe terenurile agricole declarate de fermieri pentru platile APIA

<p>Soft blocat &icirc;n agricultură</p>

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură /APIA/ verifică, în această perioadă, la faţa locului, suprafeţele agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru anul 2014 şi, în cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, cererea se respinge, se arată într-un comunicat al Agenţiei, transmis Agerpres.

'Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în această perioadă, se desfăşoară controlul la faţa locului în vederea verificării suprafeţelor agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru anul 2014. În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafaţă devine neeligibilă', menţionează sursa citată.

Pentru a primi sprijinul solicitat, fermierii trebuie să respecte reglementările europene şi naţionale specifice. În plus, din acest an au fost implementate şi se verifică, prin control la faţa locului, respectarea cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) din domeniile Sănătate publică, sănătatea animalelor şi sănătatea plantelor şi Notificarea bolilor.

Mai multe articole despre:
terenuri agricole agricultură APIA