MENIU

Constructorul autostrăzii Deva-Orăştie a intrat în insolvenţă

Două mari companii de construcţii au intrat în insolvenţă în mai puţin de o lună. Straco Group, constructorul autostrăzii Deva-Orăştie, îngroaşă numărul constructorilor de drumuri şi autostrăzi în insolvenţă. 

După ce Tribunalul Bucureşti a acceptat pe 6 august cererea de intrate în insolvenţă a companiei Apolodor, controlată de omul de afaceri Radu Octavia Ouatu, acum a venit rândul Straco Group. Constructorul este deţinut de fraţii Alexandru şi Traian Horpos.

Constructorul şi-a cerut insolvenţa pe 11 august, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea pe 24 august. Pritnre creditorii companiei se numără Antrepriza Construcţii Mondaj Nr. 4, Sorel Prod Corn 2000, Stefimar Eurocons, Unicredit Leasing Cororation IFN şi Amfora Plus Trans.

Administratorul judiciar desemnat de instanţă este Casa de insolvenţă Transivlania, filiala Bucureşti, potrivit Economica.net.

Straco Group a avut anul trecut afaceri de 67,8 milioane de euro, la jumătate faţă de afacerile din 2013, de 137,4 milioane de euro şi un profit net de 135.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

La sfârşitul lui 2014 compania avea 513 angajaţi, informează sursa citată.

Mai multe articole despre:
construcţii insolvenţă