MENIU

Compania din România care concediază 1.000 de oameni dintr-un foc

CEO face concedieri

Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza 1.000 de oameni dintr-un foc, în luna mai a acestui an.

Administraţia Complexului Energetic Oltenia va face o mie de disponibilizări în luna mai, sindicatele din companie fiind de acord, luni, cu această propunere, primind, la schimb, promisiunea că primele ocazionale vor fi majorate, în noul contract colectiv de muncă.

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a anunţat că va face o mie de disponibilizări în luna mai, sindicatele din companie fiind de acord cu apropunerea, aceştia primind, la schimb, promisiunea că primele ocazionale vor fi majorate, în noul contract colectiv de muncă.

Liderii de sindicat cer, însă, ca angajaţii care vor fi concediaţi să fie pensionabili, să fi beneficiat de ordonanţe sau să plece la cerere, în schimbul unor salarii compensatorii, transmite corespondentul Mediafax.

După ce Fondul Proprietatea a ameninţat Directoratul CEO cu un proces, pe motiv că nu a respectat numărul de două de mii de disponibilizări prevăzut pentru anul 2017, administraţia şi sindicatele s-au întâlnit, luni, la o nouă rundă de negocieri, în ceea ce priveşte Contractul Colectiv de Muncă.

În urma întâlnirii, administraţia a acceptat să majoreze primele de Paşte şi de Crăciun, de la 700, respectiv de la 550 de lei, la 1.000 de lei pentru fiecare salariat, aceeaşi sumă putând fi oferită de Ziua Minerului şi cea a Energeticianului, care în 2016 a fost în valoare de 700 de lei.

Liderii celor patru federaţii, care au fost prezenţi la negocieri, au fost de acord cu propunerile administraţiei, mai ales că la şedinţele din ultimele zile conducerea companiei a acceptat să ofere şi tichete de masă majorate celor 14.322 de salariaţi, de la 9,8 lei la 15 lei, dar şi cota de cărbune de 10 tone, în bani sau în natură, pentru fiecare angajat.

Mai multe articole despre:
disponibilizări concedieri CEO CE Oltenia