MENIU

#Colectiv. Tolontan, reacție după ce judecătorii militari au retrimis dosarul pompierilor la DNA

Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a declarat, luni, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că familiile victimelor de la Colectiv au mai mult timp la dispoziție, decât până acum, să se constituie parte civilă împotriva celor de la ISU, după ce judecătorii militari au retrimis dosarul pompierilor la DNA. 

"Este o veste care are consecințe pentru victime, familiile victimelor, cei răniți pentru că, în acest moment, ei nu trebuie să se mai grăbească sub imperativul zilelor pentru a se constitui parte civilă împotriva ISU. În acest proces al probelor judecătorii au considerat că așa cum sunt alcătuite, în momentul acesta, probele nu e normal ca ele să meargă în instanță și că trebuie refăcute lucrurile acolo. Asta înseamnă că victimele au mai mult timp la dispoziție, decât până acum, să se constituie parte civilă împotriva celor de la ISU", a declarat Cătălin Tolontan.

"Este evident că nu s-a schimbat sistemul. Cazul nu e simplu din niciun punct de vedere și e important și altceva: toată lumea a înregistrat o oarecare suspiciune, viteza cu care cei doi inspectori de la ISU au fost trimiși în fața instanței de către procurorii DNA. Cei doi și numai cei doi. Toată lumea a crezut cumva că procesul este pe banda rulantă a justiției. Iată că lucrurile nu stau asa și este foarte greu de spus la momentul acesta că ceva este într-un fel sau altul. Nimeni nu poate controla. Este absurd să pretinzi că cineva poate controla un asemenea proces, ducându-l spre o sentință a priori construită. Iată, dovada cea mai bună este ce se întâmplă astăzi, când, practic, cazul este întors la procurori, urmând ca ei să alcătuiască, poate, alt rechizitoriu, altfel făcut, cu alte probe", a mai spus Tolontan.

Judecătorii de la Curtea Militară au decis, astăzi, să retrimită dosarul celor doi pompieri, acuzați că au închis ochii la neregulile din clubul Colectiv, înapoi la Direcția Națională Anticorupție (DNA), după ce magistrații au constatat anumite nereguli în privința probelor din acest caz. Judecătorii au analizat dacă procurorii militari din DNA au strâns probele şi au întocmit dosarul trimis în instanţă în mod legal, potrivit Realitatea TV.