MENIU

Clinica stomatologică din Pitești FUNCȚIONA cand ministrul Sănătății a anunțat SUSPENDAREA

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat miercuri suspendarea activității cliniscii stomatologice din Pitești în urma tragediei copilului anesteziat care a intrat în moarte clinică. Anunțul ministrului NU corespunde cu realitatea: clinica FUNCȚIONEAZĂ în continuare. Ministrul Costache a anunțat și ce riscuri își asumă clinica dacă nu respectă decizia Direcției de Sănătate.

 

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a suspendat activitatea clinicii respective (stomatologice din Piteşti - n.red) unde un copil de patru ani a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii. (...) Clinica are suspendată activitatea. O să vă trimitem documentele DSP. În ciuda avizelor DSP, ei pot rămâne deschiși și fac contra legii. Evident că riscă  un dosar penal daca nu inchid”, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Victor Costache, într-o conferință de presă. 

În urma gravului incident de luni, Clinica stomatologică din Pitești a fost amendată cu 20.000 de lei, suma maximă prevăzută pentru aceste cazuri.

„Este o tragedie care nu trebuie sa se mai repete. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanții medicilor stomatologi pentru a preveni astfel de accidente, de practici. Acum este o anchetă în curs. S-a suspendat activitatea clinicii respective. A primit cea mai mare amendă (20.000 de lei. - n.red.) Urmează acum ancheta Parchetului”, a mai spus ministrul Victor Costache.

„Deocamdată starea copilului este critică, se află la terapie intensivă!, a mai spus ministrul Sănătății despre starea micuțului.

Copilul de 4 ani anesteziat la dentist, în moarte clinică

DSP Argeş a făcut, marţi, verificări la clinica de stomatologie, care a fost sancţionată cu 20.000 de lei, întrucât, deşi are autorizaţie de funcţionare, nu are Secţie ATI.

În urma tragediei de la Pitești, copilul de 4 ani internat la spitalul Grigore Alexandrescu a intrat în moarte clinică. Băiatul este ținut în viață doar de aparate. O electroencefalogramă făcută la solicitarea părinților a arătat lipsa activității cerebrale.

Medicul din Pitești care a efectuat procedura în cazul băiatului de 4 ani susține că NU se consideră vinovat

Reacția medicului anestezist în cazul copilului din Pitești. Dosar penal pentru vătămare corporală, deschis de polițiști

Costache a precizat miercuri că anestezia generală se poate administra „numai în condiţiile prevăzute legal”, iar substanţa administrată băieţelului poate fi folosită „exclusiv intraspitalicesc” şi nu poate fi utilizată într-un cabinet stomatologic „fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele”

„Este evident că anestezia generală nu se poate practica decat in conditii legale. Nu poti administra propofol fara sala, fara cadru adecvat. (...) Tot ce inseamna anestezie generala se practica in unitati acreditate. Și săptămâna viitoare ne intalnim cu medicii stomatologi pentru a-i ajuta. Dar este clar că acolo (la clinica din Pitești - n.red.) au fost probleme mari, pe care le va evidentia ancheta. (...) DSP nu poate preveni ca un medic sa faca un act gresit. Ei controleaza, dar nu pot preveni. Acolo a fost un derapaj punctual al unui medic”,a mai precizat, miercuri, ministrul Sănătății.

”Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcţionare o secţie de ATI. Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o sancţiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizaţia Sanitară de Funcţionare”, a transmis, marți, Ministerul Sănătăţii.

Copilul de 4 ani anesteziat la dentist, în moarte clinică

Incidentul șocant s-a petrecut luni la o clinică din Pitești. Băiatul a fost adus la București și se află la Spitalul Grigore Alexandrescu, la reanimare, fiind intubat.

Părinţii s-au prezentat cu copilul în data de 10 februaie, luni, pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Piteşti. Copilului i-a fost făcută anestezie generală şi a intrat în stop cardio-respirator, fiind iniţial transportat la un sputal din Piteşt, apoi a fost adus și internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

În urma tragediei, IPJ Argeş s-a autosesizat şi face cercetări pentru vătămare corporală din culpă în acest caz. Dosarul penal a fost deschis de polițiști după ce un băiețel de patru ani din Pitești a intrat în comă în urma unei anestezii la dentist.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a trimis marți Corpul de Control la Cabinetul stomatologic din Pitești. Reprezentanții clinicii din Pitesti au transmis, marți, că părinții au decis tratament sub anestezie deși ei au recomandat calea clasică. 

Copil în comă după o anestezie. Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control la Pitești. Reacția clinicii stomatologice