MENIU

CLASA PREGĂTITOARE 2014. RECORD DE CERERI pentru clasele cu predare în limba germană

Peste 520 de cereri pentru 400 de locuri în clasele pregătitoare cu predare în limba germană

Peste 520 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare cu predare în limba germană au fost înregistrate în municipiul Sibiu, în condiţiile în care sunt disponibile doar 404 locuri, la unele unităţi existând şi două cereri pentru un loc,

Inspectorul şcolar pentru învăţământul primar Diana Bucuţă a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în judeţul Sibiu au fost validate 3.841 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, în condiţiile în care sunt disponibile 4.258 de locuri la toate unităţile de învăţământ din judeţ.

O situaţie aparte se înregistrează la clasele cu predare în limba germană, unde sunt mai multe cereri decât locurile disponibile.

"La clasele cu predare în limba germană avem 404 locuri disponibile şi s-au validat 523 de cereri. S-a dat testul de limbă, obligatoriu pentru aceste clase, şi departajarea elevilor se va face în funcţie de acest criteriu. Sunt foarte multe cereri depuse pentru învăţământul în limba germană, tendinţă păstrată în ultimii ani", a declarat Diana Bucuţă.

Potrivit acesteia, cele mai multe cereri s-au înregistrat la Şcoala "Nicolae Iorga" din municipiul Sibiu, unde erau disponibile 50 de locuri şi s-au depus 98 de cereri, fiind aproape două cereri pentru un loc.

Directorul acestei unităţi de învăţământ, Ioan Moşneag, a afirmat că numărul mare de cereri depuse demonstrează încrederea pe care părinţii o au în cadrele didactice de acolo.

"Pe noi ne onorează faptul că părinţii ne caută pentru că ştiu că avem cadre pregătite. Avem însă o părere de rău că trebuie să refuzăm atât de mulţi copii. Chiar dacă Inspectoratul Şcolar ne-ar aproba înfiinţarea unei noi clase, nu avem spaţiul necesar pentru a o organiza", a declarat Ioan Moşneag.

În urma testului de limba germană, la Şcoala "Nicolae Iorga" au fost declaraţi admişi primii 50 de copii, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute, zece copii sunt propuşi pentru suplimentarea locurilor, iar 38 de copii au fost respinşi.

Aceştia vor putea doar să revină la şcoala de circumscripţie sau să se înscrie la o altă şcoală care are clase cu predare în limba germană, asta în cazul în care, în această săptămână, vor mai găsi locuri disponibile la vreo unitate.

Ioan Moşneag a precizat că şcoala a fost nevoită să refuze şi 31 de copii care au solicitat înscrierea în clase cu predare în limba română, dar nu provin din circumscripţia arondată unităţii.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu, 3.037 de copii din judeţ au solicitat înscrierea în şcoala de care aparţin şi au fost deja declaraţi admişi pe locurile pe care le aveau asigurate în unităţile respective, situaţia celorlalţi fiind definitivată în cursul acestei săptămâni.

La şcolile unde se înregistrează foarte multe cereri, la propunerea conducerii unităţii, Inspectoratul Şcolar Sibiu poate decide suplimentarea locurilor, cu maxim cinci, pentru fiecare clasă.