MENIU

CFR Călători: În urma inundaţiilor sunt afectate trenurile de pe ruta Craiova- Drobeta Turnu Severin

Circulaţia feroviară, afectată de inundaţii

Trenurile care circulă pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin şi retur sunt afectate în urma inundaţiilor, traficul feroviar fiind închis, duminică, între localităţile mehedinţene Prunişor şi Igiroasa, în acea zonă călătorii fiind preluaţi de autocare, informează CFR Călători.

Conform unui comunicat transmis, duminică, de CFR Călători, din cauza ploilor abundente circulaţia feroviară pe linia Prunişor - Igiroasa (Mehedinţi) a fost întreruptă, fiind afectate trenurile de pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin şi retur.

"Continuarea călătoriei şi transportul până la destinaţie s-a realizat prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto. Echipele feroviare de intervenţie se află la faţa locului şi desfăşoară lucrările necesare, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic", mai spun reprezentanţii CFR.

Potrivit autorităţilor locale, între localităţile Prunişor şi Igiroasa viitura a rupt terasamentul de cale ferată pe o distanţă de 300 de metri, circulaţia feroviară între Drobeta Turnu Severin şi Craiova fiind blocată de duminică dimineaţă.

În aceste condiţii, călătorii sunt preluaţi de autocare. Zeci de călători care circulau duminică dimineaţă cu trenul InterRegio pe direcţia Timişoara Nord - Bucureşti Nord au aşteptat zeci de minute în apropiere de Prunişor un autocar care să îi transporte la trenul de legătură care să îi ducă la destinaţie.

Zeci de gospodării, hectare de teren şi păşuni au fost inundate în judeţul Mehedinţi, fiind afectate mai multe localităţi, în unele cazuri apa atingând în curţile oamenilor chiar şi un metru.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat, duminică după-amiază, că după ce apele s-au retras în localitatea Gvardeniţa, dar şi în celelalte zone afectate, este nevoie de analiza apei din fântâni întrucât pânza freatică a fost afectată de precipitaţiile abundente.

"Am dispus analiza apei din fântâni, iar echipe de medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică vor merge în teren chiar de astăzi pentru a face aceste analize", a declarat Drăghiea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, duminică după-amiază circulaţia se desfăşoară în continuare cu restricţii pe DN67, între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, după ce pasajul din localitatea Halânga a fost inundat în cursul nopţii.

Tot din cauza inundaţiilor, duminică dimineaţă 13 turişti care se aflau în comuna Ponoarele pentru a participa la “Sărbătoarea Liliacului” au rămas blocaţi, fiind surprinşi de o viitură, ei fiind salvaţi de către jandarmi.

Judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Dâmboviţa sunt afectate în urma ploilor torenţiale, în Mehedinţi fiind 65 de locuinţe inundate, dintre care 50 în Bălăciţa, zece în Prunişor şi cinci în Podul Grosului, a anunţat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Judeţele Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Alba şi, parţial, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Braşov şi Vrancea sunt, până luni la ora 09.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii.

Mai multe articole despre:
tren cod roşu CFR Călători cod roşu inundaţii