MENIU

Cercetarea pe animale marine care a demonstrat că și rechinii au anumite sentimente

Deși nu ai crede că acest animal feroce care te-ar sfâșia cât ai clipi în cazul în care ajungi în vizorul lui este capabil de sentimente, știința ne demonstrează exact opusul. Conform unui studiu și rechinii sunt capabili de sentimente.

Un nou studiu ne arată că rechinii sunt niște creaturi mult mai complexe decât am crede și de asemenea, scoate la iveală o latură ascunsă a acestora. Se pare că rechinii sunt capabili să dezvolte personalități diferite, cel puțin așa susțin mai mulți biologi din Australia care au efectuat o serie de teste foarte interesante.

Oamenii de știință au efectuat mai multe experimente pe rechinii din specia Heterodontus portusjacksoni și pe rechnii de Port Jackson pentru a afla dacă aceștia pot avea sentimente.

În acest sens, au testat mai întâi îndrăzneala diverselor specimene. Cum au făcut asta? Ei bine, au scos rechinii din mediul lor natural și i-au mutat într-un mediu cu totul nou, care ascundea mult mai multe pericole. Astfel, rechinii au avut posibilitatea de a alege dacă vor să exploreze mediul necunoscut sau dacă vor să-l evite.

Rezultatele au arătat că unii rechini s-au avântat în noul mediu, în timp ce alții au referat să rămână fix în locul în care au fost puși.
În cadrul celui de al doilea experiment, cercetătorii au vrut să măsoare nivelul de stres al rechinilor atunci când nu se află în apă. Astfel, au observat din nou că aceștia au avut reacții diferite, adică unii se agitau mai mult, în timp ce alții stăteau mai liniștiți. Iar acest lucru sugerează, potrivit specialiștilor, că nu toți rechinii sunt la fel.

„Legătura puternică dintre încredere și stres găsită în rândul teleosteenilor a fost evidentă și în timpul studiului, oferind dovezi în legătură cu stilurile proactiv și reactiv ale Heterodontus portusjacksoni", au declarat cercetătorii.

Sursa

Mai multe articole despre:
studiu rechin sentimente