MENIU

Cel mai ciudat testament din lume: a ales 70 de nume din Cartea de telefoane și i-a îmbogățit

Testamente bizare

Unul dintre cele mai ciudate testamente din lume îi aparține aristocratului portughez Luis Carlos de Noronha Cabral da Camara, potrivit unui top realizat de publicație The Guardian.

Milionarul portughez Cabral da Camara a decis să lase toată averea considerabilă unor străini aleși la întâmplare, scrie publicația britanică.

Potrivit ultimei dorințe a aristocratului portughez, 70 de persoane total necunoscute au fost făcute milionari peste noapte, în timp ce familia magnatului nu a primit niciun șfanț.

Cabral da Camara s-a ocupat personal de selectarea întâmplătoare a norocoșilor din cartea de telefoane a orașului Lisabona. 

"Am crezut că e vorba de oi glumă neinspirată", a spus unul dintre aleșii destinului, un bătrân în vârstă de 70 de ani. "Nu auzisem niciodată de acest om", a mai spus portughezul.

Testamentul nobilului portughez nu este singurul caz ciudat din istorie. The Guardian  a făcut o listă de 10 dorințe bizare lăsate cu limbă de moarte.

Un miliardar excentric a lăsat 12 milioane de dolari câinelui său. Un altul a trecut o clauză ciudată în testament: banii să nu poată fi accesați până nu trec 21 de ani de la moartea ultimului strănepot... Deși a dispărut în 1919, milionarul a eliberat averea abia în anul 2010.

Mai multe articole despre:
testament testamente