MENIU

Cea mai periculoasă meserie din lume. NU o să ghiceşti care e. MOR PE CAPETE!

Aparatul de stat din China face victime pe bandă rulantă

Dacă în urmă cu un an sau doi cea mai periculoasă meserie din lume era aceea de expert în programul nuclear iranian - din cauza lungului şir de atentate, accidente şi răpiri care i-au afectat pe cei implicaţi în program, lucrurile s-au schimbat în 2014.

Date noi ţin să ne contrazică: cea mai periculoasă ocupaţie din lume pare a fi în prezent cea de oficial al guvernului chinez, scrie Business Magazin.

Cel puţin 54 de oficiali au pierit, între ianuarie 2013 şi aprilie 2014, din cauze nenaturale, 23 dintre acestea fiind cazuri confirmate de sinucidere. Probleme cu alcoolul şi accidentele au adăugat alte nouă decese.

Relaţiile tensionate dintre membrii elitei chineze, competiţia strânsă pentru promovare şi corupţia sunt cele trei cauze majore ale numeroaselor sinucideri, crede Wang Minggao, cercetător la Hunan University of Commerce.

El spune că oficialii chinezi se confruntă cu o presiune psihică majoră, care duce la depresie. Cel mai recent caz de sinucidere este cel al unui director adjunct din departamentul de stat pentru reclamaţii. Numele său a fost şers imediat de pe site-ul biroului, şi nu a fost emis niciun comunicat oficial legat de moartea sa.

Unul din zece pacienţi ai spitalului afiliat universităţii Jinan şi Guangzhou este membru al aparatului de stat, peste orice altă profesie.