MENIU

Cea mai BIZARĂ vietate marină pe care nici savanții nu reușesc să o deslușească

Un turist aflat pe o plajă din California a dat peste o creatură ciudată, acoperită cu nisip. Creatura lipsită de viață fusese adusă la mal de valuri și era într-o avansată stare de degradare. Acesta nu și-a stăpânit curiozitatea, i-a făcut câteva fotografii, pe care le-a publicat pe o rețea de socializare, și a întrebat dacă știe cineva ce este.

Biologii marini au studiat-o și au menționat că este dificil de hotărât din ce specie face parte, mai ales din cauza stării de descompunere. Ciudata ființă măsoară circa 13 centimetri și cântărește 3 kilograme, conform livescience.com.

Inițial au crezut că este un „iepure de mare”, o nevertebrată din familia Aplysia californica, însă specimenul găsit pare să aibă un soi de carapace internă – element inexistent la specia respectivă.

Greg Rouse, un biolog marin de la Universitatea din San Diego declară că „este posibil să facă parte din clasa Notaspidea, o specie de viermi de mare, iar dacă așa este, cu siguranță că e un exemplar din clasa Pleurobranchaea californica”, a relatat acesta pentru mass media locale.