MENIU

Daniel Florea, despre o eventuală candidatură la Sectorul 5: Nu poți să vii cu un candidat care umblă cu Waze-ul în sector sau cu Google Maps

Daniel Florea/ Facebook

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a făcut, luni seara, la Realitatea PLUS, o retrospectivă a mandatului său de la primărie, vorbind despre realizările și insuccesle celor 4 ani cât s-a aflat la cârma sectorului și făcând o paralelă cu ce s-a întâmpla de la preluarea "ștafetei" de către Cristian Popescu Piedone, după localele din 2020, și până la condamnarea sa recentă la 4 ani de închisoare cu executare. 

"Sa luam, spre exemplu, blocurile. Nu a reabilitat niciunul in regie proprie. A terminat programele pe care le-am derulat eu. Am facut licitati pentru toate cele 386 de blocuri, aveam in executie 110, in diverse stadii. A intervenit pandemia, nu s-a mai facut nimic. A zis ca nu a gasit niciun ban, cand, de fapt, era un excendent de 46 milioan de lei, in afara de cei antamati in diverite lucrari. A mai primit inca 50 de milioane de lei de la Exim Bank.

Eu, cand am venit la primarie, am gasit un grad de indatorare de 34%, era aproape de faliment. Cand am plecat, gradul de indatorare era de 13%.

Am venit primar in 2016, ce s-a intamplat in anii de pana atunci este treaba celor de pana atunci.

A venit si a taiat panglicile (Piedone - n.r.), dar nu are nicio contributie la nimic. Programul cu masa calda tinde sa devina lege. Cel cu vouchere educationale pentru copii acum este lege. Bursele, nu au mai fost platit din noiembrie. 35% dintre copii primeau burse (...) Am reusit sa ajung la un procent de 85% copii care mergeau la scoala. Nu am acces la documentele legate de cati copii merg acum la scoala. La final de an se fac centralizarile", a adeclarat Daniel Florea, in emisiunea "Culisele Statului Paralel", moderata de jurnalista Anca Alexandrescu. 

Intrebat daca ia in calcul o noua candidatura la Sectorul 5, fostul primar a evitat sa ofere un raspuns clar in acest sens. El a precizat, in schimb, ca indifernet cine vine la conducerea acestui sector, va trebui sa stie toate problemele cu care el se confrunta si sa duca la finalitate proiectele pe care oamenii le asteapta.

"Nu poti sa vii cu un candidat care umba cu Waze-ul in Sectorul 5 sau cu Google Maps. (...) Decizia (de a candida din nou - n.r.) nu imi mai apartine. Copiii care nu m-au vazut 4 ani de zile - decizia cand va fi sa fie luata va fi cu ei si in beneficiul lor. Tot ce am facut la Primarie, am facut ca pentru mine si pentru familia mea, pentru copii si sotia mea, pentru mama mea. De aia nu am facut nimic gresit. Faptul ca s-au intors impotriva familiei mele e dureros. Daca imi vor spune sa nu candidez, nu o voi face", a afirmat Florea.

Intrebat daca are sa isi reproseze ceva din perioada cat a fost primar, social-democratul a spus ca a facut tot ce a depins de el la momentul respectiv ca sa rezolvam problemele din sector. "Chiar daca nu le-am rezolvat, le-am inceput (...).

Poate ca nu am mai iesit pe teren din cauza problemelor cauzate de pandemie. Feedback-ul primit nu a fost real. Am crezut ca lucrurile nu trebuie explicate pentru ca oamenii le vad", a aratat acesta.

Rugat sa se uite in ochii cetatenilor si sa le vorbeasca deschis despre realizarile si insuccesele sale, Daniel Florea a raspus: "Am fost judecator de penal. Sala de judecata miroase a frica, a speranta, a transpiratie si a multe ale lucruri. Riscam sa pierd sala. Nu as fiu eu daca as sta tot timpul si m-as zgai. Nu am dat afara pe nimeni, pe niciun considerent (cat a fost primar - n.r.)". 

Referitor la lucurile pe care nu le-ar mai face daca s-ar intoarce la conducerea sectorului, el a spus: "Ma duceam prin sector dimineata devreme si noaptea tarziu pentru ca ziua lucram. Cred ca as merge mai mult ziua si noaptea as lucra".