MENIU

Ce se întâmplă cu adevărat când speli fructele?

Spălarea fructelor și legumelor ajută la îndepărtarea urmelor de pământ sau praf, care conțin agenți patogeni anaerobi, cum ar fi E.coli, salmonella sau listeria. Cu toate acestea, nu este o practică sută la sută sigură. 

În cazul pepenelui galben, care are o suprafață mai puțin netedă, aceasta poată menține particule de praf și microbi, de aceea este important să-l clătim cu grijă înainte să-l tăiem în felii și, eventual, chiar să-l curățăm cu o perie. Grâul încolțit, de asemenea, trebuie tratat cu grijă. Spălarea lui sub jet de apă este obligatorie, pentru a înlătura în special E.coli.  

Modalitatea de curățare este, de asemenea, fundamentală. Nu trebuie să scufundați respectivele produse în același recipient. Dacă aveți frunze de salată, spanac, struguri, ele trebuie spălate separat, sub jet de apă. Este nevoie de o singură boabă sau frunză care să conțină bacterii și alte microorganisme pentru a contamina restul.

Tratamentul termic este cea mai sigură modalitate de a scăpa de microbi, dar, dacă doriți să mâncați fructe și legume proaspete, atunci e obligatoriu să le spălați cu mare atenție.