MENIU

Ce facem în weekend: ne delectăm cu Bregovic şi îl redescoperim pe Enescu

E vineri şi cu toţii numărăm orele care au mai rămas până la terminarea programului şi aşteptăm cu nerăbdare să putem spune cu toată inima: E WEEKEND! Realitatea.net îţi prezintă cele mai interesante şi interactive evenimente care au loc la sfârşit de săptămână.

Weekendul care încheie una dintre cele mai călduroase luni, august, ne întâmpină, aşa nu ne-a obişnuit, tot cu un Cod Galben de Caniculă. Şi, cum şi noi ne-am obişnuit, îl tratăm ca atare, cu distraţie şi voie bună.

Vineri suntem "Subnor"

Astfel, "Bucureştii lui Caragiale" îşi continuă ascensiunea şi în acest weekend, începând de vineri, 21 august, atunci când ne întâmpină cu piese de teatru amuzante şi interactive, de la ora 19.00. Festivalul, organizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, a ajuns la ediţia a patra şi se bucură de un adevărat succes în rândul cetăţenilor. Perioada în care se desfăşoară evenimentul este 28 iunie – 22 septembrie, iar programul integral poate fi găsit la www.festivalcaragiale.ro

Totodată, Muzeul Ţăranului Român găzduieşte vineri, 28 august, până pe 31 august, Undercloud – Festival de teatru independent (de orice). Biletele pot fi achiziţionate de pe www.bilete.ro, preţul fiind de 35 de ron pentru o persoană, iar mai multe informaţii despre acest eveniment pe pagina de Facebook a Undercloud.

Tot vineri au loc şi concerte interesante. De exemplu, în Question Mark, începând cu ora 20.30, va performa trupa Phi din Austria, Axial Lead şi Mindcage. Phi este o trupă deloc nouă pe scena prog-ului, mereu dornică de a sparge tiparul a ceea ce înseamnă noul val de progressive. Biletele pentru acest eveniment costă 15 lei şi sunt disponibile prin www.eventbook.ro.  

Cei de le trupa 2 Zece vor concerta intră şi ei în scenă de la ora 23.00, în The Tube Club. Intrarea este liberă, iar petrecerea va ţine până în zori.

Lacrimile, însă, vor fi la La Scena, începând cu ora 21.00. Iar prin lacrimi ne referim, bineînţeles, la cele care apar din cauza râsului prea puternic. Maria, Mincu şi Florin promit un show de Stand Up Comedy de zile mari. Intrare costă 20 de lei, iar doritorii sunt rugaţi să îşi rezerve locul.

Sâmbătă îl întâmpinăm pe Bregovic

Sâmbătă este aşteptat la Bucureşti celebrul Goran Bregovic, care va performa în cadrul festivalului Baro Foro, ce are loc la Arenele Romane, începând cu ora 18.00. Alături de Goran Bregovic vor concerta şi Wedding and Funeral Orchestra, Mahala Rai Banda şi Gipsy Casual. Biletele pentru acest eveniment se pot achiziţiona onlina, pe www.iabilet.ro şi în reţeaua "iabilet" şi pornesc de la 50 de lei.

Un alt eveniment inedit, devenit deja o tradiţie, este şi Promenada Operei: Open Air Opera Classica, ediţia a IX-a. Show-ul se desfăşoară sâmbătă, de la orele 20.30, pe Esplanada Operei naţionale Bucureşti. Conceptul ediţiei de anul acesta este intitulat Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

Mai târziu, ora 23.00, Lulu, Seba, Andrei, Florin şi Radu, adică The Colours, vor încinge atmosferă în The Tube Club, performând live.

Duminică îl redescoperim pe Enescu

Duminică ne relaxăm şi îl redescoperim pe George Enescu, la Ateneul Român, începând cu ora 10.00. Turul lui George Enescu lansează o invitaţie într-o incursiune în viaţă şi opera marelui compozitor şi la o explorare a proiectelor tematice din cadrul bucureştiul Creativ, a căror punct de pornire şi sursă de inspiraţie este compoziţia "Impresii din copilărie". Evenimentul se desfăşoară în perioada 30 august – 20 septembrie, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică.

Pentru ambele categorii de vârstă, copii şi adulţi, Muzeul Antipa prezintă expoziţia “La Antipa culorile prin aripi”, care se derulează în perioada 30 iunie – 6 septembrie, între orele 10.00 – 18.30, o alegere pentru ziua de duminică care sigur nu va da greş. Organizatorii ne îndeamnă să cunoaştem o mică parte din lumea extrem de diversă a fluturilor. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa şi Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanţe geografice de ţara noastră.