MENIU

Cazul irlandezului care a dat buzna în Parlament se repetă: Un bărbat în stare de EBRIETATE a escaladat gardul Muzeului "Colecțiilor de Artă"

Un bărbat în stare de ebrietate a sărit gardul la muzeu

În data de 01.01.2022, în jurul orei 02.00, la Muzeul "Colecțiilor de Arta", un jandarm, în timp ce se afla în serviciu în postul de pază și supraveghere mobil permanent la obiectivul cultural susmenționat, a interceptat și ulterior reținut un bărbat în stare de ebrietate, care a escaladat gardul instituției. 

Acesta a reușit imobilizarea persoanei în cauza făcând uz de spray-ul iritant lacrimogen, până la sosirea echipajului de intervenție solicitat în sprijin.

În urma verificării, s-a constatat că bărbatul are cetățenie italiană și este născut la Napoli. În urma încercării de a pătrunde în obiectiv, persoana în cauza a fost sancționată cu amendă contravențională potrivit Lg.61/1991R în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea normelor legale de acces.

Persoana imobilizată a afirmat că înainte de a sări gardul a petrecut într-o locație din apropiere - un imobil cu curte de lângă obiectiv, unde funcționează un restaurant.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, un bărbat de origine irlandeză a escalada gardul de la Casa Poporului, a spart un geam şi a intrat într-una dintre cele mai păzite instituții ale României. Palatul Perlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagonul din SUA. 

După ce a reușit să fenteze poliția, jandarmeria și Serviciul de Protecție și Pază, cetățeanul irlandez fost săltat de oamenii legi și dus la audieri. Ore în șir au așteptat anchetatorii să-și revină din beție. În final, l-au reținut pentru 24 de ore. 

Mai multe articole despre:
barbat beat escaladat gard muzeu