MENIU

Cât de toxic este, pentru sănătate, aerul de la metrou

<p>S-a aruncat &icirc;n faţa metroului, &icirc;nsă a scăpat cu viaţă ca prin minune</p>

Președintele Sindicatelor de la Metrou a lansat o teorie conform căreia aerul de la metrou este toxic. Gurile de aerisire de la metrou nu sunt conforme normelor, iar limita maximă admisă a noxelor a fost depășită nu o dată, ci de opt ori. 

Un institut de cercetare suedez a făcut aceste demersuri la mai multe metrouri, inclusiv cel din București, iar cetățenii au aflat că aerul de la metrou ne poate îmbolnăvi de cancer.

Cercetătorul suedez Hanna Karlsson, de la Institutul Karolinska a vorbit despre efectele devastatoare ale aerului de la metrou asupra sănătății umane. Se pare că acestea nu sunt doar vorbe aruncate la întâmplare, căci anual, din 1990 până astăzi, cei care lucrează în subteran pierd, în medie, 15 colegi pe an, înainte ca aceștia să iasă la pensie.

Ceea ce este foarte periculos în aerul de la metrou, explică Matt Loxham, este faptul că circulă particule minuscule de fier și cupru, care pot pătrunde ușor în organism, în ficat, creier sau plămâni.

Cercetătorii au explicat că activitatea mecanică pe căile ferate subterane la temperaturi foarte ridicate sunt vinovate pentru generarea prafului bogat în metale, care ajunse în organism pot fi extrem de dăunătoare.

Mai multe articole despre:
toxic cancer aerul de la metrou