MENIU

Cât de mult ar putea crește populația planetei până în 2100

Cercetătorii sunt mai convinși ca niciodată că activitatea omului pe această planetă este de vină pentru creșterea temperaturii globale. Iar faptul că numărul populației este în continuă creștere, arată că situația se va agrava și mai mult.

Mai exact, statisticile ONU realizate recent arată că numărul întregii populații de pe glob a ajuns la aproximativ 7,7 miliarde de oameni. De asemenea, natalitatea a scăzut la nivel global, de la 3,2 nașteri pe femeie în 1990, până la 2,5 nașteri în 2019. Cu alte cuvinte, ritmul în care ne înmulțim continuă să fie unul destul de alert.

Având în vedere aceste statistici șocante, specialiștii de la ONU avertizează că în acest ritm, numărul populației va atinge 10,9 miliarde, până la finalul secolului. În consecință, dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, toți acești oameni vor contribui la încălzirea globală și implicit la epuizarea resurselor umane.

Statisticile ONU care îți arată viteza alarmantă cu care ne înmulțim

De asemenea, statisticile ONU mai artă că rata fertilității va continua să scadă, însă chiar și așa, numărul populației va ajunge la 9,7 miliarde până în 2050.

Însă, noul raport anunță o creștere mai lentă a populației decât ultima evaluare realizată de ONU, din 2017, potrivit căreia populația lumii ar fi ajuns la 11,2 miliarde până în 2100.

Cercetătorii mai spun că cea mai rapidă creștere se va înregistra în zona Africii Subsahariene. Mai exact, estimările arată că în următorii 30 de ani, populația din această zonă se va dubla. Și India se va confrunta cu acest fenomen, ba mai mult, va ajunge să depășească numeric populația Chinei.

Nici în SUA situația nu arată mai bine, din cauza migrației, populația va sări de la 329 de milioane de oameni până la 434 de milioane în 2100.

„Impactul nostru asupra climatului este legat de populația în multe feluri – ce resurse folosesc oamenii, cât de amplă este producția industrială, câtă energie este necesară pentru încălzire, răcire și transport”, a declarat Amy Snover, directorul Grupului pentru Impact Climatic de la Universitatea din Washington.

Sursă

Mai multe articole despre:
populaţie oameni înmulţire