MENIU

Candidatul socialist Igor Dodon vrea voturile lui Renato Usatîi, urmărit internațional

Renato Usatîi și Igor Dodon

Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru", spune că nu s-a decis încă pe cine va susține în turul 2 al alegerilor prezidențiale din Moldova, însă a stabilit o întâlnire cu Igor Dodon, candidatul socialist.

Renato Usatîi a declarat că a vorbit astăzi cu Igor Dodon și planifică să se întâlnească cu acesta vineri la Moscova. Declarația a fost făcută într-o conferință video.

Renato Usatîi, primarul orașului Bălți și președintele formațiunii „Partidul Nostru", este urmărit internațional pentru legăturile sale cu presupusul ucigaș international Vitalie Proca, închis în prezent într-un penitenciar din România.

Magistrații au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Renato Usatîi și l-au dat in urmărire internațională. Anchetatorii suspectează că omul politic, în prezent primar al orașului Bălți, l-ar fi contractat pe asasinul Vitalie Proca pentru a-l ucide în 2012 pe omul de afaceri rus Gherman Gorbuntov.

Acum Usatîi susține că Dodon a promis că va birui regimul și va intreprinde măsuri pentru ca Plahotniuc să plece din țară.

Liderul „Partidului Nostru" a explicat că a avut conflicte și neînțelegeri cu Igor Dodon dar cu toate acestea i-a cerut să respecte promisiunile.

Acesta a mai zis că nu deține numărul de telefon al Maiei Sandu și nu a vorbit cu ea.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, i-a îndemnat anterior pe Voronin și Usatîi să- și unească forțele împotriva americanilor și lui Plahotniuc.

„Noi suntem mai mulți. Haideți să ne unim forțele. Dacă ne vom bate între noi, vor câștiga Plahotniuc și americanii", s-a adresat Dodon lui Voronin și Usatîi, potrivit Unimedia.

Mai multe articole despre:
Renato Usatîi