MENIU

Câinele robot care aruncă flăcări, noul soldat pe câmpul de luptă. VIDEO cu capacitățile patrupedului militar

Thermonator, câinele -robot care aruncă flăcări. Foto: Profimedia

Un câine robot cu un aruncător de flăcări fixat pe spate a ajuns pe piața din SUA. Patruoedul-soldat a fost „botezat” Thermonator, și poartă senmătura specialiștilor de la compania Throwflame.

„Thermonator este primul câine robot care mânuie un aruncător de flăcări. Acest patruped este cuplat cu aruncătorul de flăcări ARC pentru a oferi foc la cerere oriunde este amplasat”, se arată pe site-ul web al companiei producătoare.

Ca un veritabil soldat din filmele SF,  câinele robot dispune de mai multe camere și senzori pentru a naviga fără un controler wireless.

În partea de sus a lui Thermonator se află aruncatoarele de flăcări ARC, care utilizează un rezervor de combustibil încorporat umplut cu amestec de benzină. Acesta îi permite să acopere cu flăcări peste nouă metri și să țină flacăra aprinsă timp de până la 45 de minute atunci când folosește o baterie de cea mai mare capacitate.

Compania a mai spus că robotul cântărește aproximativ 4 kg.

Patrupedul-soldat are 58 cm lungime, 22 cm latime si 29 cm inaltime si cantareste 12 kg. Unitatea de aruncător de flăcări ARC costă de la 699 dolari / 640 euro. Aruncatoarele de flăcări sunt instrumente nereglementate la nivel federal în State și nu sunt considerate o armă de foc.

Rușii au prezentat un câine-robot înarmat cu un lansator de rachete. poate fi cumpărat de pe internet de oricine - VIDEO

Deși nu îl puteți cumpăra încă prin Throwflame, vă puteți „alătura listei de așteptare pentru a fi trimis prin e-mail când acest produs devine disponibil”, a anunțat compania.

Prețul nu a fost dezvăluit încă, dar surse din piață se așteaptă să fie undeva între 3-4.000 de dolari.

Mai multe articole despre:
caine caine robot aruncator de flacari soldat militar